Livsstil

 • Mindfulness
  Godt liv/Lev med psoriasis

  ”Tro kan flytte bjerge” er et kendt ordsprog, som stammer fra Matthæusevangeliet. I følge Den Danske Ordbog betyder det, at ”hvis man har en stærk tro på noget, kan man opnå eller udrette fantastiske ting”. Det er videnskabelig bevist, at man kan ændre sine tankemønstre, men hvordan gør man?

 • Sund mad
  Lev godt med psoriasis

  Den 7. januar i år lancerede Fødevarestyrelsen de nye kostråd. Det nye ved kostrådene er, at vores mad skal være mere planterig og mindre baseret på animalske fødevarer - så vi skal spise langt flere grøntsager, både af hensyn til sundheden og klimaet. Dette skal naturligvis kombineres med daglig bevægelse og hvorfor ikke gøre det udenfor, når lyset nu endelig så småt begynder at fylde mere og mere.

 • Par på bænk
  Lev godt med psoriasis

  Stress belaster immunforsvaret og forårsager inflammation i kroppen. Stress-hormonet kortisol er en af årsagerne, som kan forværre autoimmune sygdomme som psoriasis og psoriasisgigt. Kortisol påvirker hjerte, blodårer, lunger, lever og skelettets muskulatur. Det kan resultere i ustabilt blodsukker, overvægt, dårlig søvn, indlærings- og koncentrationsproblemer og depression.

 • Louise
  Portræt

  Selvom psoriasis kan være tabubelagt og svært at tale om, har Louise på 17 år valgt at være åbne omkring deres sygdom og udfordringer, den giver. Hun fortæller her om et ungdomsliv med psoriasis som ufrivillig følgesvend.

 • Usikker mand
  Nyttig viden

  Ny spørgeskemaundersøgelse viser, at mange psoriasispatienter ikke ved, hvordan den ordinerede medicin virker. Adskillige er desuden i tvivl om, hvornår de bør søge behandling, og et stort antal er endog usikre på, om de kan følge den anbefalede behandling hjemme.

 • Vaner
  Lev godt med psoriasis

  Der findes enkelte "gode" kure, som man kan bruge som startskud til at komme i gang med at ændre kost og livsstil, men en varig livsstilsændring og eventuelt vægttab handler om at ændre vaner - og forsøge ikke at gøre noget "forbudt".

 • Bent
  Portræt

  Mænd og kvinder rammes lige ofte af psoriasis i hud og led, men nogle mindre studier peger på, at der alligevel er forskelle – ikke mindst i måden sygdommen opleves og tackles på. I denne artikel fortæller Bent åbent sin personlige historie med psoriasis, som skal have lys og luft og ikke gemmes væk.

 • Andreas
  Portræt

  Mænd og kvinder rammes lige ofte af psoriasis i hud og led, men nogle mindre studier peger på, at der alligevel er forskelle – ikke mindst i måden sygdommen opleves og tackles på. I denne artikel fortæller Andreas åbent sin personlige historie med psoriasis.

 • Yoga derhjemme
  Lev godt med psoriasis

  “Hvis man er helt vildt god til yoga, så er man helt vildt god til at mærke sin krop”, citat af Lone Overby Fjorback, læge i psykiatri og leder af Dansk Center for Mindfulness.

 • Et tårn af stablede sten står på en stenet strand.
  Lev godt med psoriasis

  “Mindfulness er ikke en opfordring til at sige ‘pyt’ eller tage det hele med et smil. Det er en opfordring til at lægge mærke til det liv, der er”, citat Lone Overby Fjorback, læge i psykiatri og leder af Dansk Center for Mindfulness

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.