Et godt netværk gør mit handicap mindre

Kommunalvalg 2021

Vil du sætte et psoriasis-aftryk på den kommunale handicappolitik? Som medlem af Psoriasisforeningen har du flere muligheder for at få politikerne i tale og være med til at sætte psoriasis på den kommunale dagsorden.

Læs mere om, hvordan du kan være med til at sikre, at psoriasis-sagens stemme bliver en del af dagsordenen ved kommunalvalget d. 16. november 2021. 

Bliv hørt!

Politik og lovgivning føres ud i livet af kommunalpolitikerne. Derfor er det vigtigt at gøre kommunens politikere opmærksomme på hvilke problemer og behov, der er på handicapområdet og hjælpe dem med at finde de bedste løsninger.

Efterårets kommunalvalg er en god anledning til at sætte handicapområdet på den politiske dagsorden lokalt og få kommunalpolitikerne i tale.

Psoriasisforeningen er medlem af Danske Handicaporganisationer (DH), hvorigennem vi har en lang række forskellige politiske aktiviteter, som du kan læse om nedenfor.

Sammen gør vi handicap mindre

DH kører kampagnen "Sammen gør vi handicap mindre" i forbindelse med kommunalvalget.

Ved at trykke på play accepterer du cookies og sporing fra den eksterne videoudbyder.

Hent inspiration og værktøjer

På DH's hjemmeside kan du finde alt fra vigtig viden på handicapområdet til nyttige værktøjer i arbejdet for at sætte handicap på den politiske dagsorden: 

Bliv klar til kommunalvalg | Danske Handicaporganisationer

Tag et foto med din lokale kandidat og sæt fokus på psoriasissagen

DH har designet en række skilte som en del af kampagnen "Sammen gør vi handicap mindre", og Psoriasisforeningen har givet 3 af dem et psoriasis-twist.

Mange kandidater vil gerne have ekstra opmærksomhed op mod kommunalvalget. Det kan vi give dem samtidig med, at vi fastholder dem på nogle centrale mærkesager på psoriasisområdet.

Tanken med print-selv-skiltene er, at man kan få taget et billede sammen med en lokal kandidat til kommunalvalget, hvor I holder skiltet. 

Skiltene ligger i Pdf-format nedenfor klar til lige at printe ud derhjemme. Vi opfordrer til, at I poster billederne på Facebook, og vi lægger dem også meget gerne på Psoriasisforeningens Facebookside.

Hent de 3 skilte:

Gør mit handicap mindre

 

Debatarrangementer tæt på dig med handicap på dagordenen

Vælg din region, og se hvilke debatarrangementer med handicapområdet som tema, der er i nærheden af dig:

Hvis I - ude i kredsene - har planlagte debatarrangementer modtager og videreformidler Psoriasisforeningen meget gerne.

 

5 hurtige spørgsmål til din lokale kandidat til byrådet

Nedenfor finder du 5 spørgsmål, som du kan tage med til debatmøder eller der, hvor du møder de lokale kandidater til kommunalvalget.

Hvordan vil du i den kommende valgperiode arbejde for:

 • Oprettelse/bevaring af en borgerrådgiver?
 • Styrkelse af pårørendeområdet fx pårørendevejleder, støttegrupper til børn med forælder/søskende med kroniske lidelser?
 • Bedre støtte til forældre til børn med kroniske lidelser eller handicap?
 • Kurser målrettet kronikere, som ikke nødvendigvis tilhører de store patientgrupper som KOL eller diabetes?
 • Én indgang til kommunen med borgeren i centrum? (I stedet for at sende borgeren rundt til mange forskellige sagsbehandlere)
   
...

 

  Støt os

  40.000
  Børn og unge lider af psoriasis

  Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

  100 200 300 400 500

  Bliv medlem

  Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
  Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.