Kost & motion

 • Mindfulness
  Godt liv/Lev med psoriasis

  ”Tro kan flytte bjerge” er et kendt ordsprog, som stammer fra Matthæusevangeliet. I følge Den Danske Ordbog betyder det, at ”hvis man har en stærk tro på noget, kan man opnå eller udrette fantastiske ting”. Det er videnskabelig bevist, at man kan ændre sine tankemønstre, men hvordan gør man?

 • Sund mad
  Lev godt med psoriasis

  Den 7. januar i år lancerede Fødevarestyrelsen de nye kostråd. Det nye ved kostrådene er, at vores mad skal være mere planterig og mindre baseret på animalske fødevarer - så vi skal spise langt flere grøntsager, både af hensyn til sundheden og klimaet. Dette skal naturligvis kombineres med daglig bevægelse og hvorfor ikke gøre det udenfor, når lyset nu endelig så småt begynder at fylde mere og mere.

 • Par på bænk
  Lev godt med psoriasis

  Stress belaster immunforsvaret og forårsager inflammation i kroppen. Stress-hormonet kortisol er en af årsagerne, som kan forværre autoimmune sygdomme som psoriasis og psoriasisgigt. Kortisol påvirker hjerte, blodårer, lunger, lever og skelettets muskulatur. Det kan resultere i ustabilt blodsukker, overvægt, dårlig søvn, indlærings- og koncentrationsproblemer og depression.

 • Usikker mand
  Nyttig viden

  Ny spørgeskemaundersøgelse viser, at mange psoriasispatienter ikke ved, hvordan den ordinerede medicin virker. Adskillige er desuden i tvivl om, hvornår de bør søge behandling, og et stort antal er endog usikre på, om de kan følge den anbefalede behandling hjemme.

 • Vaner
  Lev godt med psoriasis

  Der findes enkelte "gode" kure, som man kan bruge som startskud til at komme i gang med at ændre kost og livsstil, men en varig livsstilsændring og eventuelt vægttab handler om at ændre vaner - og forsøge ikke at gøre noget "forbudt".

 • Yoga derhjemme
  Lev godt med psoriasis

  “Hvis man er helt vildt god til yoga, så er man helt vildt god til at mærke sin krop”, citat af Lone Overby Fjorback, læge i psykiatri og leder af Dansk Center for Mindfulness.

 • Bevægelse i vand
  Nyttig viden

  En diagnose med psoriasisgigt kan føles som et hårdt slag. Det kan være svært at få en hverdag med daglige smerter til at fungere, og det kan især være svært ikke længere at holde til det, man kunne før. Men der er muligheder for både selv at gøre noget og for at få hjælp af det offentlige system til et godt og aktivt liv med psoriasisgigt. Her får du et overblik.

 • Gry Rømer Wolff
  Portræt

  "Psoriasisgigten flyttede ind længe før, jeg var klar over det" fortæller Gry Rømer Wolff, 47, gift med Carsten, bor på Fyn, mor til Emma på 20 år og Bertil på 11 år, uddannet skolelærer men nu fritaget fra arbejdsmarkedet pga. psoriasisgigt. Her fortæller Gry om livet med psoriasisgigt.

 • Frugt og grønt
  Lev godt med psoriasis

  Nogle fødevarer er sundere end andre - men nogle fødevarer kan hjælpe med at styrke din krop, herunder immunforsvaret, samt dit humør og din søvn, blandt andet på grund af de vitaminer og mineraler som fødevarerne indeholder. Få et overblik over, hvilke fødevarer der kan optimere din sundhed i denne artikel.

 • Susan og hendes familie
  Portræt

  Susan er 43 år og gift med Henrik, som hun har to drenge sammen med, Theodor på 5 år og Louis på 7 år. Susan var 16 år, da hun blev diagnosticeret med invers psoriasis mellem tæerne, plaque psoriasis og hårbundspsoriasis. Hun har dog altid haft en sart hud, og siden hun var ganske lille, husker hun, at der af og til dukkede tørre pletter op, som så forsvandt igen.

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.