Børn & unge

 • Unge på efterskole
  Nyhed

  Forestil dig en efterskole, hvor kroniske sygdomme som psoriasis ikke er et særsyn i klassebilledet. En skole, hvor rummelige fællesskaber, skoleliv, sund livsstil og behandling smelter sammen.

 • Portræt af Josefine Thomsen med sin søn Noah
  Lev godt med psoriasis

  Josefine Thomsen fik psoriasis midt i teenageårene i en alder af 17 år. Sygdommen blev afsættet til at melde sig ind i Psoriasisforeningen, hvor hun siden 2011 har været aktiv i PsoUng. Ud over selv at være ung har hun derfor talt med rigtigt mange andre unge med psoriasis om de tanker og udfordringer, sygdommen bringer med.

 • Portrætfoto af Tina fra PsoBørn med sin søn.
  Lev godt med psoriasis

  Tina Bach Guldberg er mor til en teenagedreng på 16 år. Hun har været aktiv i PsoBørn siden stiftelsen i september 2015. I denne artikel deler Tina ud af nogle de udfordringer og oplevelser, hun selv og andre ramte familier har mødt og vendt i PsoBørn-netværket.

 • 2020
  Lev godt med psoriasis

  Der er mere end 200.000 danskere, der lever med psoriasis i hud og led - plus deres pårørende. Føler du dig udfordret og overset? Synes du også, det er svært at være kronisk syg i Danmark? Så kom og vær med i et fællesskab/netværk, som handler om at være noget for andre med samme udfordringer som dig selv, samtidig med at du styrker psoriasissagen.

 • Børn og unge
  Nyttig viden

  Der er ikke mange, der ved det, men medlem af folketinget og Sundhedsordfører Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti var i mange år aktivt medlem af Psoriasisforeningen. Anledningen var, at hendes søn allerede som baby fik konstateret psoriasis.

 • Unge i behandling
  Nyttig viden

  Der er et stort gab i forskning om børn og unge. Psoriasis i børne- og ungdomsårene kan give store udfordringer – hvor godt disse håndteres kan få betydning for resten af livet. Det fortæller forsker Gitte Susanne Rasmussen, som peger på behovet for anbefalinger, der sikrer børn og unge de bedste forudsætninger for et godt liv med psoriasis. Helt konkret bør de tilbydes overgangsforløb.

 • Skolen har et ansvar
  Nyttig viden

  Psykolog Charlotte Jensen led selv af gigt i barndommen. - Heldigvis er hun uden gener i dag. Til gengæld bruger hun store dele af sit arbejdsliv på via sin psykologpraksis at hjælpe familier med børn ramt af kroniske sygdomme.

 • Et billede af mor og datter opstillet med en grafisk illustration med turkis og mørkeblå farver.
  Nyhed

  Den 29. oktober er Verdens psoriasisdag, og i år sætter vi fokus på børn og unge og de udfordringer, familier med psoriasis møder i dag ─ med en oplysningskampagne, der belyser sygdommen fra et børne-ungeperspektiv og samler viden og resurser til familierne.

 • Sort/hvid billede af mor, der trøster sin datter. Begge sidder på seng i barnets værelse.
  Pressemeddelelse

  Ventetiderne til speciallæge er uoverskueligt høje. Det gælder ikke mindst de dermatologiske patienter, der i snit må vente 126 dage på at blive tilset af hudlægen. For psoriasispatienter, en i forvejen udsat og overset kronikergruppe, er det alt for lang tid ─ især for de op imod 40.000 børn og unge under 18 år som går rundt med sygdommen i Danmark. Psoriasisforeningen kalder på opmærksomhed og handling for en gruppe sårbare familier, for hvem starten på livet med en kronisk hudsygdom kan få afgørende betydning for sygdommens udvikling langt ind i voksenlivet.

 • To studerende sidder sammen omkring en computer, studiebøger og post-its.
  Nyhed

  Ny platform skal sikre, at studerende med funktionsnedsættelser på de videregående uddannelser får rette studiehjælp i tide, når fysiske eller psykiske symptomer fylder og griber forstyrrende ind. Psoriasisforeningen er blevet bedt om at udvikle og kvalificere informationsmaterialet på psoriasisområdet til studerende og studievejledning.

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.