Politisk arbejde

 • Stockphoto køleskab med lægemidler
  Nyhed

  Et nyt lægemiddel kan hjælpe en lille gruppe patienter med en meget sjælden og alvorlig form for psoriasis, som der indtil nu ikke har været en effektiv behandling mod. Men Medicinrådet har afvist at godkende lægemidlet. Uforståeligt for Psoriasisforeningen, der savner at se kroniske hudsygdomme taget seriøst på linje med andre kroniske sygdomme.

 • En hudlæge undersøger huden på en patients arm med et dermatoskop med lys, ingen ansigter synlige på billedet.
  Nyhed

  Sundhedsstyrelsen har udgivet en behandlingsvejledning, som Psoriasisforeningen finder vigtig af flere årsager. Mest bemærkelsesværdigt er der nye formuleringer vedr. vurderingen af psoriasis sværhedsgrad, som kan bidrage til at nedbryde den traditionelle ”behandlingstrappe” – der ofte unødigt forlænger vejen mod at opnå en effektiv behandling.

 • Ungt menneske i mørk hættetrøje holder hånden over ansigtet, ser trist ud.
  Debatindlæg/Kommentar/Holdning

  I et læserbrev til Weekendavisen sætter direktør for Psoriasisforeningen, Lars Werner, fokus på den bagatellisering af hudsygdomme, der desværre stadig er udbredt, som kommentar til en professors udtalelse.

 • Udsnit af mandlig læge (ansigt ikke synligt) sidder foran tablet, en grafisk illustration af en internetbrowser og diverse ikoner er redigeret ind over billedet for at illustrere brugen af digital teknologi i sundhedsvæsnet.
  Nyhed

  Regnemodellen ’BIS’ skal skabe bedre overblik over de økonomiske gevinster ved at investere i sundhed. Psoriasisforeningen har været involveret i, at psoriasis nu er kommet med som sygdomsområde, hvilket kan bidrage til at udpege investeringer på psoriasisområdet, der betaler sig.

 • Landskabsbillede viser udsnit af stranden ved Det Døde Hav, hvor psoriasispatienter sendes i klimabehandling. En gruppe mennesker bader i det salte vand ved bredden og flyder.
  Nyttig viden

  Hvordan sikres psoriasispatienter i norden lige adgang til klimabehandling nu og for fremtiden? Det er udgangspunktet for den hvidbog, som Psoriasisforeningen sammen med foreningerne i den nordiske psoriasis-sammenslutning Nord-Pso er gået sammen om.

 • revner
  Debatindlæg/Kommentar/Holdning

  Psoriasisforeningen har sammen med de øvrige foreninger i Hudsagen, Atopisk Eksem Foreningen og Patientforeningen HS Danmark, skrevet en kronik med en appel til Sundhedsstrukturkommissionen, om ikke at glemme de mange danskere med kroniske hudsygdomme.

 • Liselott Blixt
  Politik

  Formand for Psoriasisforeningens Sundhedspolitiske Udvalg, Liselott Blixt, har deltaget i Patiensakademiets møderækker under titlen " De store sundhedsplaner" og i forbindelse med den afsluttende konference skrevet et debatindlæg om patientinddragelse: ”Vi ved, at patientinddragelse virker – så nu skal der ske noget”.

 • Fra Verdens Psoriasisdag i Hellerød 2005
  Verdens Psoriasisdag

  Tiden flyver i godt selskab. Det er ikke til at forstå, at Verdens Psoriasisdag nu har været afholdt i næsten 20 år. Et kig i arkiverne tager dig med på en rejse tilbage fra manifest til en årligt tilbagevendende begivenhed på verdensplan.

 • PRO
  PRO-data

  PRO-data kan bidrage til at skabe et mere patientcentreret sundhedssystem, hvor patienternes egne input ift. helbred og behandling inddrages systematisk i både forskning og tilrettelæggelsen af behandlingsforløb. Psoriasisforeningen har indgået et samarbejde med Sundhedsdatastyrelsens PRO-sekretariat om et projekt, der skal forbedre psoriasispatienters forløb i sundhedsvæsnet.

 • Screenshot af den omtalte kronik med overskrift på kronikken og portrætbillede af kronikøren.
  Kronik

  En kronik hos Politiken problematiserer, hvordan patienter med autoimmune sygdomme bliver kastebolde i sundhedsvæsnet i fragmenterede og ukoordinerede forløb ─ alt imens det eneste tiltag, der har formået at give denne patientgruppe en effektiv, helhedsorienteret behandling, lige nu er ved at blive tabt på gulvet.

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.