Livskvalitet

 • Par på bænk
  Lev godt med psoriasis

  Stress belaster immunforsvaret og forårsager inflammation i kroppen. Stress-hormonet kortisol er en af årsagerne, som kan forværre autoimmune sygdomme som psoriasis og psoriasisgigt. Kortisol påvirker hjerte, blodårer, lunger, lever og skelettets muskulatur. Det kan resultere i ustabilt blodsukker, overvægt, dårlig søvn, indlærings- og koncentrationsproblemer og depression.

 • Louise
  Portræt

  Selvom psoriasis kan være tabubelagt og svært at tale om, har Louise på 17 år valgt at være åbne omkring deres sygdom og udfordringer, den giver. Hun fortæller her om et ungdomsliv med psoriasis som ufrivillig følgesvend.

 • Usikker mand
  Nyttig viden

  Ny spørgeskemaundersøgelse viser, at mange psoriasispatienter ikke ved, hvordan den ordinerede medicin virker. Adskillige er desuden i tvivl om, hvornår de bør søge behandling, og et stort antal er endog usikre på, om de kan følge den anbefalede behandling hjemme.

 • Person smører creme på sine hænder
  Nyttig viden

  Psoriasis er en kronisk hudlidelse, og følgerne kan være store og ressourcekrævende, hvilket kan gå ud over livskvaliteten. En korrekt behandling kan være med til at nedsætte generne betydeligt, så hverdagen bliver så normal som muligt. Laila Howhy er dermatologisk sygeplejerske og afholder kurser i, hvordan man bedst passer på og behandler huden, når man har psoriasis. Her kommer hendes vigtigste råd til vejledning i administration af lokalbehandling.

 • Vaner
  Lev godt med psoriasis

  Der findes enkelte "gode" kure, som man kan bruge som startskud til at komme i gang med at ændre kost og livsstil, men en varig livsstilsændring og eventuelt vægttab handler om at ændre vaner - og forsøge ikke at gøre noget "forbudt".

 • Bent
  Portræt

  Mænd og kvinder rammes lige ofte af psoriasis i hud og led, men nogle mindre studier peger på, at der alligevel er forskelle – ikke mindst i måden sygdommen opleves og tackles på. I denne artikel fortæller Bent åbent sin personlige historie med psoriasis, som skal have lys og luft og ikke gemmes væk.

 • Andreas
  Portræt

  Mænd og kvinder rammes lige ofte af psoriasis i hud og led, men nogle mindre studier peger på, at der alligevel er forskelle – ikke mindst i måden sygdommen opleves og tackles på. I denne artikel fortæller Andreas åbent sin personlige historie med psoriasis.

 • Spejlbillede
  Nyttig viden

  At få stillet diagnosen psoriasis i hud eller led kan være forbundet med chok og en stor sorg. Man har måske hørt om psoriasis før, men aldrig tænkt tanken, at det kan rammen en selv. Diagnosen betyder for rigtigt mange, at man må skabe sig et nyt billede af sig selv og finde ud af, hvem man er med psoriasis. Det kan være et langt sejt træk.

 • Yoga derhjemme
  Lev godt med psoriasis

  “Hvis man er helt vildt god til yoga, så er man helt vildt god til at mærke sin krop”, citat af Lone Overby Fjorback, læge i psykiatri og leder af Dansk Center for Mindfulness.

 • Et tårn af stablede sten står på en stenet strand.
  Lev godt med psoriasis

  “Mindfulness er ikke en opfordring til at sige ‘pyt’ eller tage det hele med et smil. Det er en opfordring til at lægge mærke til det liv, der er”, citat Lone Overby Fjorback, læge i psykiatri og leder af Dansk Center for Mindfulness

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.