Patientfortælling

 • Lær at tackle
  Godt liv/Lev med psoriasis

  Siden 2006 har Komiteen for Sundhedsoplysning implementeret og koordineret LÆR AT TACKLE-kurserne, som mange af landets kommuner i dag udbyder. LÆR AT TACKLE er baseret på kognitiv indlæringspsykologi og udviklet på Stanford University på baggrund af erfaringer med sygdomsspecifikke kurser for patienter med kronisk sygdom.

 • Fra Verdens Psoriasisdag i Hellerød 2005
  Verdens Psoriasisdag

  Tiden flyver i godt selskab. Det er ikke til at forstå, at Verdens Psoriasisdag nu har været afholdt i næsten 20 år. Et kig i arkiverne tager dig med på en rejse tilbage fra manifest til en årligt tilbagevendende begivenhed på verdensplan.

 • Anitta og Poul Erik Jensen
  Lev godt med psoriasis

  Da Poul Erik i 2014 pludseligt bliver meget syg med mange smerter, frygter alle en alvorlig kræftdiagnose. For hans ægtefælle Anitta er det forfærdeligt at stå ved siden af – fuld af bekymringer - uden at kunne hjælpe. Poul Erik ligner en 100-årig, og Anitta tror, at han skal dø. Heldigvis viser udredningen, at det ikke er aggressiv kræft, men psoriasisgigt med behandlingsmuligheder.

 • Louise
  Portræt

  Selvom psoriasis kan være tabubelagt og svært at tale om, har Louise på 17 år valgt at være åbne omkring deres sygdom og udfordringer, den giver. Hun fortæller her om et ungdomsliv med psoriasis som ufrivillig følgesvend.

 • Gry Rømer Wolff
  Portræt

  "Psoriasisgigten flyttede ind længe før, jeg var klar over det" fortæller Gry Rømer Wolff, 47, gift med Carsten, bor på Fyn, mor til Emma på 20 år og Bertil på 11 år, uddannet skolelærer men nu fritaget fra arbejdsmarkedet pga. psoriasisgigt. Her fortæller Gry om livet med psoriasisgigt.

 • John Moltzen
  Portræt

  "Sydens varme er bare godt for mit helbred", fortæller John Moltzen. Han er folkepensionist, gift med Johanne og bor Toftlund, når han ikke er i Spanien. Her fortæller John om livet med psoriasisgigt.

 • Susan og hendes familie
  Portræt

  Susan er 43 år og gift med Henrik, som hun har to drenge sammen med, Theodor på 5 år og Louis på 7 år. Susan var 16 år, da hun blev diagnosticeret med invers psoriasis mellem tæerne, plaque psoriasis og hårbundspsoriasis. Hun har dog altid haft en sart hud, og siden hun var ganske lille, husker hun, at der af og til dukkede tørre pletter op, som så forsvandt igen.

 • Portræt af Josefine Thomsen med sin søn Noah
  Lev godt med psoriasis

  Josefine Thomsen fik psoriasis midt i teenageårene i en alder af 17 år. Sygdommen blev afsættet til at melde sig ind i Psoriasisforeningen, hvor hun siden 2011 har været aktiv i PsoUng. Ud over selv at være ung har hun derfor talt med rigtigt mange andre unge med psoriasis om de tanker og udfordringer, sygdommen bringer med.

 • Billede viser en gruppe på unge i en svømmehal, smilende og med armene i vejret. Taget på ungeweekend november 2021.
  Portræt

  Psoriasisforeningens unge ”forkvinder” før og nu. Om du var ung i 1990’erne sammen med Fie Vesterled fra ungdomsudvalget, som det hed dengang, eller om du er ung i dag sammen med Josefine Thomsen fra PsoUng, som det hedder i dag, så er budskabet det samme; ingen skal føle sig alene med psoriasis i hud og i led.

 • Æresmedlem Leif Christensen 1971-2021
  Omtale

  I forbindelse med Psoriasisforeningens 50-års jubilæumsarrangement den 18. september blev der udnævnt nye æresmedlemmer af foreningen.

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.