Følgesygdomme

 • Følgesygdomme - hjertekar
  Nyttig viden

  Mennesker med psoriasis har øget risiko for at blive ramt af en række andre sygdomme i kølvandet. Her på siden får du en oversigt over de sygdomme, der kan følge med en psoriasisdiagnose. Du kan også se hvilke symptomer, du skal være opmærksom på.

 • Screenshot af den omtalte kronik med overskrift på kronikken og portrætbillede af kronikøren.
  Kronik

  En kronik hos Politiken problematiserer, hvordan patienter med autoimmune sygdomme bliver kastebolde i sundhedsvæsnet i fragmenterede og ukoordinerede forløb ─ alt imens det eneste tiltag, der har formået at give denne patientgruppe en effektiv, helhedsorienteret behandling, lige nu er ved at blive tabt på gulvet.

 • Forskning
  Nyttig viden

  Psoriasisforskningens udvikling er de sidste årtier blevet beskrevet som ”fra at køre i hestevogn som til at flyve med jetfly”, hvor jetflyet symboliserer de nye behandlingsmuligheder, der i øjeblikket åbner dørene til en helt ny æra.

 • Søvn
  Nyttig viden

  Psoriasis har mange ansigter. Et af de mere usynlige er træthed, som kan have stor indflydelse på livskvaliteten. Der kan være mange grunde til at psoriasis så ofte er ledsaget af træthed, og der mangler forskning på området. Denne artikel vil belyse nogle af de mulige forklaringer.

 • Psoriasis nærbillede
  Nyttig viden

  Normalt er inflammation en nyttig reaktion, men af og til reagerer immunforsvaret på en uhensigtsmæssig eller direkte skadelig måde for kroppen. Amanda Kvist-Hansen, læge og ph.d.-studerende ved Afdeling for Allergi, Hud- og Kønssygdomme på Herlev og Gentofte Hospital forklarer her, hvad der sker i kroppen ved en kronisk inflammatorisk sygdom som psoriasis.

 • I centrum
  Nyttig viden

  Psoriasisforeningen kæmper for et behandlingssystem, der ser på mennesket som en helhed bestående af mange facetter og ikke bare på den enkeltstående diagnose. Derfor er foreningen en aktiv medspiller i bl.a. de Autoimmune. Lobbyarbejdet her har været en medvirkende årsag til dannelsen af Nationalt Center for Autoimmune Sygdomme (NCAS) i 2019.

 • Foto af indgang J ved Aarhus Universitetshospital, perspektiv nedefra, blå himmel.
  Nyhed

  Indenrigs- og Sundhedsministeriet har netop offentliggjort nyheden om fordeling af 947 mio. fra den såkaldte SSA-reserve, som et bredt flertal har indgået aftale om. Nationalt Center for Autoimmune Sygdomme er på listen, og det sikrer en videreførsel af NCAS frem til 2026, dog med en mindre bevilling end hidtil.

 • Livsstil
  Nyttig viden

  Psoriasis er en kompleks sygdom. Det er i virkeligheden ikke én sygdom, men består af mange forskellige sygdomme. Derfor er det også et komplekst forskningsfelt, slår Professor og overlæge dr.med. ved Aarhus Universitet Bent Winding Deleuran fast. Han giver her et indblik i den nyeste forskning inden for psoriasisgigt. For hvad står øverst på forskernes ønskeseddel, når det kommer til fremtidens forskning og viden om psoriasisgigt?

 • Psoriasisgigt - ømme håndled
  Nyttig viden

  Mange mennesker oplever ledsmerter på et tidspunkt i deres liv ad den ene eller anden årsag. Hvis du har psoriasis, er det dog særligt vigtigt at være opmærksom på symptomer fra dine led – og kende til tegnene på psoriasisgigt. Men hvornår bør man gå til lægen? Hvordan behandles psoriasisgigt, og hvad kan man selv gøre? Hvordan arbejder Psoriasisforeningen for alle med psoriasisgigt? Dette og mere til får du svar på og gode råd til i temaet her.

 • Gregor Jemec
  Nyttig viden

  Kroniske hudsygdomme kan være belastende og stigmatiserende. Desværre opfattes de ”udefra” ofte som milde og rent kosmetiske lidelser og får derfor begrænset fokus. Psoriasis er ikke den eneste hudsygdom, der i den grad er en overset folkesygdom. Faktisk har psoriasis en hel del til fælles med hudsygdommen hidrosadenitis suppurativa (HS), som professor og ledende overlæge Gregor Jemec gennem mange år har arbejdet for større forståelse af og kendskab til.

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.