Et billede af mor og datter opstillet med en grafisk illustration med turkis og mørkeblå farver.

Psoriasisdag 29/10: Hvordan er det at vokse op med psoriasis?

Nyhed

Den 29. oktober er Verdens psoriasisdag, og i år sætter vi fokus på børn og unge og de udfordringer, familier med psoriasis møder i dag ─ med en oplysningskampagne, der belyser sygdommen fra et børne-ungeperspektiv og samler viden og resurser til familierne.

I anledning af psoriasisdagen 2022 kan foreningen samtidig markere 30-året for foreningens særlige fokus på børn og unge med psoriasissygdomme. Det mangeårige fokus har gjort os kloge på de udfordringer, familierne møder. For som vi siger: Når et barn har psoriasis, så lever hele familien med sygdommen.

Hvordan er det at vokse op med psoriasis i dag? I kampagnen fortæller to familier om deres erfaringer i livet med den kroniske hudsygdom, deres bekymringer og udfordringer, børnenes egne oplevelser og de giver deres bedste råd videre. 

Vi håber, familiernes historie giver genkendelse, inspiration og nyt mod på livet med psoriasis. Find kampagnesiden her: www.psoriasis.dk/psoriasisdag2022 

Et billede af mor og datter med et citat vedr. psoriasis opstillet med en grafisk illustration med turkis og lilla farver.

Bliv klogere på psoriasis og få nyt mod på livet med sygdommen: på denne side finder du gode råd og erfaringer fra andre familier med psoriasis inde på livet ─ i anledning af Verdens psoriasisdag den 29. oktober sætter vi børn og unge på dagsordenen.

Den eneste i verden med psoriasis?

Noget af det, der går allermest igen, når Psoriasisforeningen hører fra børn og unge, er oplevelsen af at føle sig som den eneste i verden på egen alder med psoriasis. Det er langt fra virkeligheden. Ingen behøver stå alene med den kroniske hudsygdom, der er op imod 40.000 børn og unge under 21 år med psoriasis i Danmark.

Derfor håber Psoriasisforeningen med psoriasisdag-kampagnen at bidrage til, at færre skal føle sig alene – og opfordrer samtidig til at opsøge fællesskaber, der kan give sparring og værdifulde erfaringer.

I den forbindelse håber vi, du vil hjælpe med at sprede budskabet om kampagnen eksempelvis ved at like, kommentere og dele vores opslag på Facebook og Instagram. Eller dele din egen historie med @PsoriasisDK 

Støt os i anledning af psoriasisdagen fx ved at sprede budskabet, et like, kommentar, opslag – eller en donation på MobilePay 46 821 med kommentar 'VPD'. Vi har brug for din opbakning, alt tæller!
...

Spar 10 %! Og få del i fællesskabet

Bliv medlem af Psoriasisforeningen og få rådgivning, resurser og erfaring fra andre, der har lært at leve godt med sygdommen ─ og nyt mod på livet med psoriasis. 

Netop nu kan du melde dig ind til kampagnepris senest 30. november og spar 10 % + få 200 ml mærkevarecreme til en værdi af ca. 200 kr. med i velkomstpakken. KLIK HER eller på knappen nedenfor.

...
Holde i hånd

Få indflydelse, eksklusive tilbud og rabatter og støt forskningen

30 år med fokus på børn og unge

Børn og unge med psoriasis og deres familier kræver et helt særligt fokus, ikke mindst fordi vi ved, at fundamentet til et godt liv med psoriasis i høj grad etableres tidligt i livet. 

Derfor har vi bl.a. en rådgivningslinje med fx en dermatologisk sygeplejerske og en familierådgiver samt børne- og ungeweekender to gange årligt, og vores PsoBørn- og PsoUng-udvalg taler familiernes/de unges stemme og driver tiltag, netværk og aktiviteter, der forbedrer deres vilkår.

Hvad er Verdens psoriasisdag?

Den 29. oktober er siden 2004 markeret som officiel og international mærkedag for psoriasissygdomme. I oktober måned hvert år markerer Psoriasisforeningen mærkedagen med kampagner, der skal sætte psoriasis på dagsordenen, udbrede kendskabet til den kronisk inflammatoriske hudsygdom og nedbryde tabuer og stigmatisering.

Psoriasisforeningens kampagne for Verdens Psoriasisdag 2022, er blevet til med støtte fra TrygFonden, LEO Pharma, Eli Lilly, Novartis, Almirall Nordic, Boehringer Ingelheim og Bristol Myers Squibb. Det er dog kun Psoriasisforeningen, der har haft indflydelse på kampagnens udformning.
 

Kontakt Psoriasisforeningen på telefon

+45 36 75 54 00

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.