Ny kampagne: Op til 42 procent med psoriasis udvikler psoriasisgigt

Nyhed

Forskningen viser, at op mod fire ud af ti (42%) med hudsygdommen psoriasis også får psoriasisgigt. Det er vigtigt at være bevidst om risikoen, derfor har Psoriasisforeningen lanceret en ny kampagneside om psoriasisgigt her på vores hjemmeside.

Psoriasisforeningen sætter i øjeblikket fokus på psoriasisgigt med en kampagne, der skal hjælpe flere til at opdage symptomerne i tide. Hvis man går for længe med ubehandlet psoriasisgigt, risikerer man nemlig at få permanente ledskader, men du kan bremse psoriasisgigten ved at komme hurtigt i behandling.

Psoriasisgigt er en betændelsestilstand, der kan sætte sig i et hvilket som helst led på kroppen. Betændelsen får leddet til at hæve op, blive stift og smertefuldt. Sygdommen debuterer typisk hos unge voksne mellem 30 og 50 år, men kan bryde ud i alle livsaldre.

Hvis du oplever symptomer på psoriasisgigt, er det vigtigt, at du reagerer hurtigt og taler med din læge. Din praktiserende læge kan give dig en henvisning til en hudlæge (dermatolog) eller gigtlæge. 

Har du symptomer? Tag testen!

Du finder kampagnesiden på Psoriasisforeningens hjemmeside her, se linket nederst på siden her.
Her kan du læse om sygdommen og de symptomer, man skal være opmærksom på. Du kan også teste dig selv for symptomer på psoriasisgigt og se to videoer med hhv. en patient og en læge, der giver gode råd til at opdage og håndtere sygdommen. 

Vi har derudover lavet en facebookkampagne og sendt ”test-dig-selv-for-psoriasisgigt”-postkort ud til alle hudlæger i Danmark, så de kan hjælpe med opsporingen, og du kan tjekke dig selv for psoriasisgigt, næste gang du skal til hudlægen.

kampagne psoriasisgigt

Forskningen viser, at op mod fire ud af ti (42%) med hudsygdommen psoriasis også får psoriasisgigt.

 

Kontakt

Landskontoret

Hovedkontor
36 75 54 00

Kontakt Psoriasisforeningen på telefon

+45 36 75 54 00

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.