
Hjælp forskerne i jagten på svar: Landsindsamling i hele april
Spred budskabet om vores landsindsamling til forskning – og donér 200 kr. nu. Så er du med til at sikre fremtidens psoriasisforskning. Fondens bestyrelsesformand forklarer, hvorfor din donation er ekstra vigtig lige nu.
Hvorfor vender psoriasis ofte tilbage i de samme områder på kroppen? Det er et spørgsmål, som de fleste med psoriasis nok har undret sig over - og et af psoriasissens mange mysterier.
I hele april sætter Psoriasis Forskningsfondens landsindsamling fokus på den forskning, der er altafgørende for et gennembrud. Fx et projekt der undersøger de gådefulde ”huskeceller”, som hænger sammen med tilbagevendende psoriasisudbrud i samme hudområder.
”Selvom det er en af verdens mest udbredte hudsygdomme, så er det i det store hele stadig en gåde, hvorfor nogle mennesker udvikler psoriasissygdomme. Samtidig er det en meget overset sygdom ikke mindst inden for forskning," udtaler Niels Jensen, bestyrelsesformand for Psoriasis Forskningsfonden, og tilføjer:
"Vores fond er med til at sikre, at der stadig arbejdes for gennembrud på psoriasisområdet. Det kan ikke lade sig gøre uden donationer fra private. Og vi har brug for al den hjælp, vi kan få, til at opnå den nødvendige støtte i 2025."
Klik her og donér 200 kr. til landsindsamlingen (MobilePay 51 547)
Hvis du klikker på linket ovenfor, bliver du ledt til forskningsfondens MobilePay (via link til MobilePay-appen). Alle bidrag går ubeskåret til forskning.
Vil du vide mere om huskeceller, kosttilskud og de andre banebrydende projekter?
Gennem tiden har fonden støttet en lang række vigtige og banebrydende projekter. Thomas Emmanuel er én af i alt fem forskere, der medvirker i kampagnen for landsindsamlingen. Han har ad flere omgange modtaget legat fra fonden til projekter, der undersøger den såkaldte sygdomshukommelse i huden.
”Det, jeg kigger på, er blandt andet, hvor i huden huskecellerne findes. I rask hud kan de fx huske, hvis der tidligere har været en hudinfektion, så når du får noget lignende, kan huskecellerne hurtigere angribe. Men nogle af huskecellerne ser ud til at huske forkert, dvs. i stedet for at igangsætte en reaktion, der skal beskytte kroppen, skaber de en proces, der derimod er skadelig. Det er det, vi ser ved psoriasis,” forklarer Thomas Emmanuel, læge, ph.d., postdoc ved Aarhus Universitetshospital.
Virker kosttilskud mod psoriasis? Kan vi styrke effekten af lokalbehandling? Hvordan påvirker kost og livsstil psoriasis? Hvilken rolle spiller tarmbakterier ved psoriasisgigt? Via linket kan du læse mere om Thomas Emmanuels forskning såvel som de fire andre forskere og deres projekter, der indgår i kampagnen.
Din donation er vigtig for at sikre, at fonden kan fortsætte med at fremme banebrydende projekter, der søger svar på de store spørgsmål.
Landsindsamlingen løber i hele april måned og falder dermed passende også sammen med videnskabsfestivalen Forskningens Døgn. Læs mere og donér via linket.
Over 40 år med fonden
- patienteksperter og førende dermatologiske specialister i bestyrelsen
I over 40 år har Psoriasis Forskningsfonden spillet en bærende rolle i at fremme forskning i psoriasis og psoriasisgigt. Fonden har bidraget til realiseringen af adskillige nyskabende projekter, blandt andet grundforskning i biologisk behandling og udvikling af verdens første og hidtil eneste D-vitamin-creme.
Psoriasis Forskningsfonden er en uafhængig fond grundlagt af Psoriasisforeningen i 1982. Fonden støtter forskning som udbygger, styrker og fremmer forståelsen af psoriasissygdomme og forbedrer behandlingen. Fonden uddeler eksempelvis legater til forskere, der ønsker at finde årsagen til psoriasis, afdække sygdomsmekanismer og sammenhænge samt udvikle nye og effektive behandlinger.
Fondens legater fungerer ofte som en blåstempling og en døråbner til midler fra større fonde. På den måde er fonden med til at sikre, at der fortsat bliver igangsat vigtig forskning, der skal bidrage til at løse psoriasissens gåder og finde nye behandlingsmuligheder til de mere end 200.000 med psoriasissygdomme i Danmark.
Der sidder aktuelt otte medlemmer i fondens bestyrelse heriblandt både patientrepræsentanter og to af Danmarks førende dermatologiske specialister. Læs mere på www.psoforsk.dk