Mental sundhed

 • Lær at tackle
  Godt liv/Lev med psoriasis

  Siden 2006 har Komiteen for Sundhedsoplysning implementeret og koordineret LÆR AT TACKLE-kurserne, som mange af landets kommuner i dag udbyder. LÆR AT TACKLE er baseret på kognitiv indlæringspsykologi og udviklet på Stanford University på baggrund af erfaringer med sygdomsspecifikke kurser for patienter med kronisk sygdom.

 • Mindfulness
  Godt liv/Lev med psoriasis

  ”Tro kan flytte bjerge” er et kendt ordsprog, som stammer fra Matthæusevangeliet. I følge Den Danske Ordbog betyder det, at ”hvis man har en stærk tro på noget, kan man opnå eller udrette fantastiske ting”. Det er videnskabelig bevist, at man kan ændre sine tankemønstre, men hvordan gør man?

 • Landskabsbillede viser udsnit af stranden ved Det Døde Hav, hvor psoriasispatienter sendes i klimabehandling. En gruppe mennesker bader i det salte vand ved bredden og flyder.
  Nyttig viden

  Hvordan sikres psoriasispatienter i norden lige adgang til klimabehandling nu og for fremtiden? Det er udgangspunktet for den hvidbog, som Psoriasisforeningen sammen med foreningerne i den nordiske psoriasis-sammenslutning Nord-Pso er gået sammen om.

 • Fra Verdens Psoriasisdag i Hellerød 2005
  Verdens Psoriasisdag

  Tiden flyver i godt selskab. Det er ikke til at forstå, at Verdens Psoriasisdag nu har været afholdt i næsten 20 år. Et kig i arkiverne tager dig med på en rejse tilbage fra manifest til en årligt tilbagevendende begivenhed på verdensplan.

 • Fra Verdens Psoriasisdag i Hellerød 2005
  Foreningen

  Tiden flyver i godt selskab. Det er ikke til at forstå, at Verdens Psoriasisdag nu har været afholdt i næsten 20 år. Et kig i arkiverne tager dig med på en rejse tilbage fra manifest til en årligt tilbagevendende begivenhed på verdensplan.

 • Unge på efterskole
  Nyhed

  Forestil dig en efterskole, hvor kroniske sygdomme som psoriasis ikke er et særsyn i klassebilledet. En skole, hvor rummelige fællesskaber, skoleliv, sund livsstil og behandling smelter sammen.

 • Karen Margrethe Kirketerp
  Nyttig viden

  Karen Margrethe S. Kirketerp er psykolog ved Nationalt Center for Autoimmune Sygdomme (NCAS), som har iværksat et pårørendestudie. Hun fortæller, hvordan psoriasis i hud og led rammer både patient og pårørende, men også hvordan accept, åbenhed og styrkelse af samhørighed kan lette livet med sygdom.

 • Grib livet
  Nyttig viden

  Børn er en overset pårørendegruppe. Men børn har brug for støtte, når en forælder eller søskende er eller bliver kronisk syg. De har brug for at få besvaret spørgsmål og talt om bekymringer. Desværre er sundhedspersonale og kommunale forvaltninger sjældent gearede til at tage hånd om børnene. I Fredericia kommune ser billedet dog anderledes ud.

 • Pårørende
  Nyttig viden

  Undersøgelser og erfaringer viser desværre, at pårørende til patienter med kroniske sygdomme får alt for lidt fokus. Pårørende bør ses som en uvurderlig støtte og ressource. Når et familiemedlem rammes af psoriasis i hud og led, skal hele familien derfor hjælpes. Det kan gøre både patient og pårørende stærkere.

 • Depression
  Nyttig viden

  Depression er almindelig og en fællesbetegnelse for flere lidelser, der omfatter alt lige fra lette tilstande til mere alvorlige, langvarige og tilbagevende sygdomme. Undersøgelser viser, at 17-18 % af alle danskere får en depression i løbet af deres liv. Det er altså en meget almindelig sygdom, som kan opstå i alle aldre, men er mere udbredt blandt kvinder end mænd.

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.