Mental sundhed

 • Depression
  Nyttig viden

  Depression er almindelig og en fællesbetegnelse for flere lidelser, der omfatter alt lige fra lette tilstande til mere alvorlige, langvarige og tilbagevende sygdomme. Undersøgelser viser, at 17-18 % af alle danskere får en depression i løbet af deres liv. Det er altså en meget almindelig sygdom, som kan opstå i alle aldre, men er mere udbredt blandt kvinder end mænd.

 • Spejlbillede
  Nyttig viden

  At få stillet diagnosen psoriasis i hud eller led kan være forbundet med chok og en stor sorg. Man har måske hørt om psoriasis før, men aldrig tænkt tanken, at det kan rammen en selv. Diagnosen betyder for rigtigt mange, at man må skabe sig et nyt billede af sig selv og finde ud af, hvem man er med psoriasis. Det kan være et langt sejt træk.

 • Et tårn af stablede sten står på en stenet strand.
  Lev godt med psoriasis

  “Mindfulness er ikke en opfordring til at sige ‘pyt’ eller tage det hele med et smil. Det er en opfordring til at lægge mærke til det liv, der er”, citat Lone Overby Fjorback, læge i psykiatri og leder af Dansk Center for Mindfulness

 • Sommerkursus
  Portræt

  Når man lytter til Birgittes fortælling om årene i Psoriasisforeningen, er det som at se et landkort blive tegnet med steder og mennesker, der forbindes af veje og stier på kryds og tværs. Nogle oplagte, andre overraskende. Fortællingen giver en følelse af stærke fællesskaber med sammenhold og venskaber på tværs af alder, køn, bopæl og sociale tilhørsforhold.

 • Generalforsamling
  Nyttig viden

  Frivillighed gør dig sund. En frivillig indsats kan gøre meget andet end at gavne samvittigheden og dit CV. Faktisk viser forskning, at det kan styrke din sundhed på en række områder og ligefrem fordoble din chance for at trives godt mentalt. Blandt andet fordi det rummer tre særlige kvaliteter, fortæller Ziggi Santini, forsker i mental sundhed.

 • 2020
  Lev godt med psoriasis

  Der er mere end 200.000 danskere, der lever med psoriasis i hud og led - plus deres pårørende. Føler du dig udfordret og overset? Synes du også, det er svært at være kronisk syg i Danmark? Så kom og vær med i et fællesskab/netværk, som handler om at være noget for andre med samme udfordringer som dig selv, samtidig med at du styrker psoriasissagen.

 • Ridning
  Lev godt med psoriasis

  Ridefysioterapi er en form for fysioterapi, hvor heste indgår i behandlingen. Når man benytter ridefysioterapi som behandlingsform, benyttes hestens bevægelser til at træne patientens bevægelser, muskelstyrke, kontrol og balance. Ridefysioterapi kan hjælpe med at forbedre blandt andet kropsbevidsthed, vejrtrækning og blodcirkulation. Det er særligt effektivt på kropsholdning, nedsat balance, nedsat gangfunktion, koordination og spasticitet.

 • Spørgsmål til eksperterne
  Spørgsmål/svar

  I denne artikel besvarer Psoriasisforeningens rådgivningsteam spørgsmål fra medlemmerne. Ofte besvarer de spørgsmål, som mange andre medlemmer også går og spekulerer over, derfor har vi valgt at bringe nogle af de oftest stillede i Hud og Helse.

 • Ditte Kirsten-Borg
  Portræt

  Ditte Kirsten-Borg er 23 år og bor i Århus, hvor hun studerer jura på 5. år. Hun har haft pletpsoriasis siden hun var 4 år. I dag er hun tilknyttet Skejby sygehus’ psoriasisafdeling og føler sig velbehandlet. Men rejsen hertil har været lang og ofte krævet, at hun selv havde overblik og tog initiativ.

 • El-cykel
  Lev godt med psoriasis

  Længere og lysere dage indbyder til udendørs aktiviteter som havearbejde og cykelture. Men for mange med fx psoriasisgigt, ondt i ryg eller knæ kan det føles både uoverkommeligt og smertefuldt at tage fat på. Heldigvis findes der ergonomiske haveredskaber, ligesom man kan få el på cyklen. Det er ikke snyd at få hjælp, og det er stadig en god kilde til motion.

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.