Venteværelse ved hospital eller læge, mennesker sidder og venter med smartphone i hånden.

Vilde ventetider får politikeres og pressens bevågenhed

Nyhed

HudSagen inviterede i starten af september en række prominente nordjyske sundhedspolitikere på feltbesøg i Nordjylland for at sætte fokus på udfordringerne i behandlingen af kroniske hudsygdomme.

Feltbesøget, der skulle sætte HudSagens mærkesager på radaren hos sundhedspolitikerne, fandt sted den 2. september i Hudklinikken ved dermatolog Carsten Sauer i Brønderslev, og Psoriasisforeningen deltog repræsenteret ved direktør Lars Werner og formand for Psoriasisforeningens Sundhedspolitiske Forum, Liselott Blixt.

Ventetider og biologisk behandling i speciallægepraksis

Hudområdet er - som HudSagen kæmper for at gøre opmærksom på - et ofte overset og underprioriteret område, der mangler bevågenhed og viden om den alvor, der knytter sig til hudlidelser.

Feltbesøget satte bl.a. fokus på især de alt for lange ventetider, der er til speciallæger mange steder i landet - herunder især i Nordjylland med pt. gennemsnitligt 33 uger, altså over otte måneder. 

Der blev også drøftet muligheder for at få flere behandlingsalternativer som fx biologisk behandling ud i speciallægepraksis også, i stedet for som nu hvor det kun er muligt at modtage på de hospitaler, der har en dermatologisk afdeling. Det er aktuelt på Bispebjerg, Gentofte, Roskilde, Odense, Århus og Ålborg sygehuse. Dette vil gøre behandlingerne lettere tilgængelige for flere patienter, ikke mindst i yderområder. 

Pressen dækkede feltbesøget med overskrifter om de "vilde" og "vanvittige" ventetider 

Ud over dermatolog Carsten Sauer deltog Maiken Glud Dalager, der er cheflæge på Afdeling for Hud- og Kønssygdomme på Aalborg Universitetshospital. De inviterede politikere var bl.a. Per Larsen (C), folketingsmedlem for Nordjyllands Storkreds og regionsrådsmedlem i Region Nordjylland, Flemming Møller Mortensen (A), tidligere minister og medlem af Folketinget valgt i Himmerlandkredsen. Derudover deltog Kirsten Morild Andersen (A), regionsrådsmedlem i Region Nordjylland.

TV2 Nord dækkede mødet i deres nyhedsudsendelse, se indslaget her

Ekstra Bladet har efterfølgende valgt at følge op på historien, læs her.

Mediebevågenhed er en vigtig brik i indsatsen for at skaffe det fokus, der skal til for at få kroniske hudsygdomme prioriteret i sundhedsvæsnet på linje med andre kroniske sygdomme. Når du følger Psoriasisforeningen, så kan du samtidig følge HudSagens arbejde for dette og for bedre behandling og et godt liv for de 500.000 med kroniske hudsygdomme i Danmark. 

Vidste du, at vi er en privat forening?

Kan du lide det, vi laver, til gavn for de mere end 200.000 med psoriasissygdomme i Danmark? Så husk at støtte vores arbejde. 

Som privat forening er vi afhængige af medlemskaber og donationer fra frivillige og private for at kunne fortsætte indsatsen for psoriasissagen – fx vores rådgivningslinje, kampagner og oplysning, politisk arbejde og fremme af forskning.

Holde i hånd

Få indflydelse, eksklusive tilbud og rabatter og støt forskningen

Skærmbillede af forsiden på Sundhedsstrukturkommissionens rapport. Kvindelig sundhedsperson tager kvindelig patient i hånden.
Nyhed

Psoriasisforeningen har naturligvis fulgt Sundhedsstrukturkommissionen nøje og debatten om fremtidens sundhedsvæsen. I regi af HudSagen har Psoriasisforeningen indsendt høringssvar vedr. slutrapporten fra kommissionen, der blev præsenteret i juni og sendt i 8 ugers høring frem til 6. august.

 

Kontakt Psoriasisforeningen på telefon

+45 36 75 54 00

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.