Psoriasisforeningen understreger: Psoriasispatienter skal ikke acceptere utilstrækkelig behandling

Omtale

Mange mennesker med psoriasis oplever at blive peget ud og spurgt til, om de røde, skællende pletter på deres hud smitter. Det viser en stor undersøgelse, som flere medier rapporterer om i denne uge.

Som psoriasispatient skal man ikke finde sig i diskrimination – men man skal heller ikke acceptere en behandling, der ikke virker optimalt, fastslår Lars Werner, direktør for Psoriasisforeningen.

Mange tænker på psoriasis som en mild og rent kosmetisk ’hudsygdom’, men det er det langt fra. Psoriasis stikker nemlig langt dybere end pletterne på huden, som er det karakteristiske kendetegn for den kroniske immunsygdom. Psoriasis har for mange en enorm indflydelse på livskvaliteten, blandt andet på grund af den stigma der er forbundet med at leve med psoriasis. 

Det har den seneste uges mediebevågenhed givet flere eksempler på, med historier om psoriasispatienter der bliver peget ud i svømmehallen eller til familiefesten. Men der mangler fokus på, at man ikke bare skal acceptere en behandling, der ikke virker, mener Psoriasisforeningen.

”Det er positivt, at der i medierne er kommet større fokus på den diskrimination, man kan møde, når man lever med en kronisk sygdom som psoriasis. Et af Psoriasisforeningens vigtigste formål er at udbrede kendskabet til og forståelsen for sygdommen, så alle danskere ved, at psoriasis ikke smitter. Men ligeså vigtigt er det, at alle mennesker med psoriasis ved, at der findes en behandling til dem.

Mange med psoriasis kæmper i flere år for at finde den rigtige behandling, som gør det muligt at leve godt, normalt og aktivt liv med psoriasis. Det kan ikke være rigtigt. Psoriasisforeningen kæmper for, at der er en behandling til alle,” udtaler Psoriasisforeningens direktør Lars Werner på baggrund af nyhedshistorierne om diskrimination af psoriasispatienter.

165.000 mennesker lever i Danmark med psoriasis og psoriasisgigt. Psoriasisforeningen arbejder for, at alle med psoriasis skal have et godt liv. Du kan melde dig ind her, jo flere vi er, jo stærkere står vi i indsatsen for bedre vilkårene for mennesker med psoriasis.

 

Kontakt

Landskontoret

Hovedkontor
36 75 54 00

Kontakt Psoriasisforeningen på telefon

+45 36 75 54 00

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.