Ny rapport: Klimabehandling har høj klinisk effekt på linje med biologisk medicin

Nyhed

I en ny forskningsrapport fra maj 2019 konkluderes, at klimabehandling af psoriasis ved Det Døde Hav i Israel har høj klinisk effekt på linje med biologisk medicin. Rapporten er udarbejdet af Abdullah Mansouri, læge på dermatologisk afdeling på Bispebjerg Hospital.

Rapporten konkluderer bl.a. følgende:

  • Klimabehandling er evidensbaseret, optimeret gennem en årrække, kvalitetssikret og lever op til god standard. Det er vigtigt at have for øje at psoriasissen i et eller andet omfang vender tilbage efter ca. 3-8 måneder, hvorfor behandlingsstrategi og opfølgende kontrol for at fastholde resultatet af klimabehandling – og eventuelt præsenterer patienten for en langtidsbehandling, som kan fortsætte den gode effekt af klimabehandling.
     
  • Klimabehandling kan ikke sammenlignes med UVB-lysbehandling i hjemligt regi, men indfrier krav til fremtidig behandling af psoriasis ifølge WHO’s rapport om psoriasis – herunder kravet om mere patientnær behandling og forbedret tilfredshed med behandlingen og bedre behandlingsresultater, bl.a. fordi patienterne har en opfattelse af at have en vis kontrol selv.
     
  • Den danske nationale retningslinje er fejlagtig i angivelsen af indikationen for og brugen af klimabehandling i forhold til praktiseret hjemlig UVB-lysbehandling, som er varierende og ikke dokumenteret i noget aktuelt studie.

Kilde: Artikel ”Psoriasis klimaterapi I Israel og medicinsk evidens” af Abdullah Mansouri, læge, dermatologisk-venerologisk afdeling og Videnscenter for sårheling, Bispebjerg Hospital og Jørgen Serup, professor dr.med. overlæge dermatologisk afdeling, Bispebjerg Hospital fra Best Practice september 2019.

 

Emne

Kontakt

Landskontoret

Hovedkontor
36 75 54 00

Kontakt Psoriasisforeningen på telefon

+45 36 75 54 00

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.