Ungt menneske i mørk hættetrøje holder hånden over ansigtet, ser trist ud.

Læserbrev: Der skal gøres op med den manglende forståelse for alvorligheden

Debatindlæg/Kommentar/Holdning

I et læserbrev til Weekendavisen sætter direktør for Psoriasisforeningen, Lars Werner, fokus på den bagatellisering af hudsygdomme, der desværre stadig er udbredt, som kommentar til en professors udtalelse.

I læserbrevet kommenterer direktør Lars Werner en artikel med en professor, der bruger hudsygdomme som eksempel, i en sammenhæng der giver indtryk af, at sygdomme i huden er mindre alvorlige end psykiske lidelser. Heroverfor anfører Lars Werner bl.a., at kroniske hudsygdomme som fx psoriasis påvirker både krop og sind og kan medføre en række alvorlige følgesomme herunder depression.  

Helt overordnet er der behov for viden om og anerkendelse af den byrde, der knytter sig til at leve med en kronisk hudsygdom. Der er behov for fokus på, hvordan det påvirker det hele menneske og det at være menneske.
...

— Der skal gøres op med den manglende forståelse for alvorligheden og påvirkningen af livskvaliteten for den enkelte og de psykosociale konsekvenser, det i mange tilfælde har. Den viden skal udbredes til alle niveauer, så både patienterne selv, klinikerne og det omgivende samfund forstår og accepterer sygdomsbyrden ved hudsygdomme," skriver Lars Werner bl.a. i læserbrevet. 

Læs hele indlægget hos Weekendavisen her. 

 

Har du gavn af Psoriasisforeningen?

Kan du lide det, vi laver, til gavn for de mere end 200.000 med psoriasissygdomme i Danmark? Så husk at støtte vores arbejde. 

Som privat forening er vi afhængige af medlemskaber og donationer fra frivillige og private for at kunne fortsætte indsatsen for psoriasissagen – fx vores rådgivningslinje, kampagner og oplysning, politisk arbejde og fremme af forskning.

Holde i hånd

Få indflydelse, eksklusive tilbud og rabatter og støt forskningen


Læs også:

revner
Debatindlæg/Kommentar/Holdning

Psoriasisforeningen har sammen med de øvrige foreninger i Hudsagen, Atopisk Eksem Foreningen og Patientforeningen HS Danmark, skrevet en kronik med en appel til Sundhedsstrukturkommissionen, om ikke at glemme de mange danskere med kroniske hudsygdomme.

Et presseklip fra mediet Altinget der viser debatindlægget med billede og overskrift.
Debatindlæg/Kommentar/Holdning

"Det er på høje tid, at vi gør op med den misopfattelse, at sygdomme i huden ikke er "rigtige" sygdomme." — skriver HudSagen i dag i et debatindlæg ved Altinget. Alliancen for kroniske hudsygdomme inviterer desuden til hudkonference ved Christiansborg den 17. december.

Kontakt Psoriasisforeningen på telefon

+45 36 75 54 00

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.