Et presseklip fra mediet Altinget der viser debatindlægget med billede og overskrift.

HudSagen: Underprioritering af hudområdet koster dyrt for både mennesker og samfundet

Debatindlæg/Kommentar/Holdning

"Det er på høje tid, at vi gør op med den misopfattelse, at sygdomme i huden ikke er "rigtige" sygdomme." — skriver HudSagen i dag i et debatindlæg ved Altinget. Alliancen for kroniske hudsygdomme inviterer desuden til hudkonference ved Christiansborg den 17. december.

Psoriasisforeningen repræsenteret via HudSagen, alliancen for kroniske hudsygdomme, er i dag 29. november 2021 ude med dette debatindlæg ved Altinget, der sætter fokus på, at hudområdet har været underprioriteret i vores sundhedsvæsen alt for længe - og det koster både patienter og samfund unødigt: 

"Hudsygdomme giver ikke alene fysiske gener som kroniske smerter, intens kløe og tilbagevendende betændelser i huden. De fører også til en lang række følgesygdomme og psykiske lidelser, der har store konsekvenser for både det enkelte menneske og samfundet.

Desværre er hudsygdomme i dag stærkt underprioriteret, og det er ikke lykkedes at etablere en struktur i vores sundhedsvæsen, der gør, at vi kan skabe helhedsorienteret og sammenhængende behandlingsforløb – nu må vi have alle aktører på banen, så vi sammen kan finde en løsning," skriver Anne Skov Vastrup, formand for Atopisk Eksem Forening, og Gregor Jemec, professor og overlæge, blandt andet i debatindlægget ved Altinget i dag på vegne af HudSagen. 

Læs hele debatindlægget her.

Kom til Hudkonferencen 17/12 - OBS. udsat til foråret grundet COVID-19

Fredag den 17. december inviterer HudSagen til konference på Christiansborg. Formålet med konferencen er at skabe opmærksomhed på det (underprioriterede) dermatologiske område, dele viden og best practice fra både klinikere og patienter, og ikke mindst få en politisk debat om de udfordringer, der er på det dermatologiske område.

Læs mere her 

...

Kort om HudSagen

De tre patientforeninger ’Atopisk Eksem Forening’, ’Patientforeningen HS Danmark’ og ’Psoriasisforeningen’ har taget initiativet til at etablere HudSagen - alliancen for kroniske hudsygdomme. HudSagen er en tværfaglig alliance bestående af patientforeninger og sundhedsfaglige eksperter inden for det dermatologiske speciale. Fælles arbejder HudSagen for at sætte fokus på alvorligheden af kroniske hudsygdomme og peger på, hvordan vi sammen kan skabe forbedringer på hudområdet. Læs mere om HudSagen

Kontakt

Lars Fogt Werner

Direktør
20 94 27 50

Kontakt Psoriasisforeningen på telefon

+45 36 75 54 00

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.