Pårørende

 • Anitta og Poul Erik Jensen
  Lev godt med psoriasis

  Da Poul Erik i 2014 pludseligt bliver meget syg med mange smerter, frygter alle en alvorlig kræftdiagnose. For hans ægtefælle Anitta er det forfærdeligt at stå ved siden af – fuld af bekymringer - uden at kunne hjælpe. Poul Erik ligner en 100-årig, og Anitta tror, at han skal dø. Heldigvis viser udredningen, at det ikke er aggressiv kræft, men psoriasisgigt med behandlingsmuligheder.

 • Karen Margrethe Kirketerp
  Nyttig viden

  Karen Margrethe S. Kirketerp er psykolog ved Nationalt Center for Autoimmune Sygdomme (NCAS), som har iværksat et pårørendestudie. Hun fortæller, hvordan psoriasis i hud og led rammer både patient og pårørende, men også hvordan accept, åbenhed og styrkelse af samhørighed kan lette livet med sygdom.

 • Grib livet
  Nyttig viden

  Børn er en overset pårørendegruppe. Men børn har brug for støtte, når en forælder eller søskende er eller bliver kronisk syg. De har brug for at få besvaret spørgsmål og talt om bekymringer. Desværre er sundhedspersonale og kommunale forvaltninger sjældent gearede til at tage hånd om børnene. I Fredericia kommune ser billedet dog anderledes ud.

 • Pårørende
  Nyttig viden

  Undersøgelser og erfaringer viser desværre, at pårørende til patienter med kroniske sygdomme får alt for lidt fokus. Pårørende bør ses som en uvurderlig støtte og ressource. Når et familiemedlem rammes af psoriasis i hud og led, skal hele familien derfor hjælpes. Det kan gøre både patient og pårørende stærkere.

 • Psoriasis nærbillede
  Nyttig viden

  Normalt er inflammation en nyttig reaktion, men af og til reagerer immunforsvaret på en uhensigtsmæssig eller direkte skadelig måde for kroppen. Amanda Kvist-Hansen, læge og ph.d.-studerende ved Afdeling for Allergi, Hud- og Kønssygdomme på Herlev og Gentofte Hospital forklarer her, hvad der sker i kroppen ved en kronisk inflammatorisk sygdom som psoriasis.

 • Børn og unge
  Nyttig viden

  Der er ikke mange, der ved det, men medlem af folketinget og Sundhedsordfører Liselott Blixt fra Dansk Folkeparti var i mange år aktivt medlem af Psoriasisforeningen. Anledningen var, at hendes søn allerede som baby fik konstateret psoriasis.

 • Unge i behandling
  Nyttig viden

  Der er et stort gab i forskning om børn og unge. Psoriasis i børne- og ungdomsårene kan give store udfordringer – hvor godt disse håndteres kan få betydning for resten af livet. Det fortæller forsker Gitte Susanne Rasmussen, som peger på behovet for anbefalinger, der sikrer børn og unge de bedste forudsætninger for et godt liv med psoriasis. Helt konkret bør de tilbydes overgangsforløb.

 • Skolen har et ansvar
  Nyttig viden

  Psykolog Charlotte Jensen led selv af gigt i barndommen. - Heldigvis er hun uden gener i dag. Til gengæld bruger hun store dele af sit arbejdsliv på via sin psykologpraksis at hjælpe familier med børn ramt af kroniske sygdomme.

 • podlogo
  Nyhed

  Psoriasisforeningens nye podcast kanal er i luften

 • Ophold
  I kan ankomme fra kl. 14.00, men vi mødes kl. 18.30 til fælles aftensmad og introduktion.
  Legoland Hotel & Conference, Aastvej 10, 7190 Billund, Denmark (selve Legoland er lukket på tidspunktet).

  Har du et barn med psoriasis? Så tag familien med på weekendkursus, hvor I får masser af viden om psoriasis, behandling og livsstil, og dit barn får oplevelser med andre børn, der også har pletter på huden.

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.