Indhold
Nyttig viden

Lider du af kløe?

Vores dermatologiske sygeplejerske, Heidi Nordal Larsen, giver dig sine bedste råd mod kløegener fx i forbindelse med psoriasisudbrud. Hun slår fast, at der ikke findes én løsning, der hjælper alle, men at der er nogle gode vejledende pejlemærker at følge.

Beskadiget hud

Brug fed creme

”Kløegenerne kan blandt andet mindskes ved at bruge en fed fugtighedscreme med 40% eller mere.  Cremen smøres på flere gange om dagen i rigelige mængder. Hvis cremen har ligget i køleskabet, så er der  nogle, der synes, at den virker ekstra kløestillende,” fortæller Heidi Nordal Larsen.

Undgå skader på huden

”Et andet godt råd, når det klør, er at gnide med flad hånd, trykke eller klemme på huden, så der ikke kommer skader på huden. Det er derfor også en god idé at klippe neglene korte,” påpeger hun.

Afkøling kan virke kløestillinde

”Kølende gelposer fra fryser eller køleskab kan også lindre kløen. En frossen gelpose må dog ikke lægges direkte på huden. Pak gelposen ind i noget stof. Desuden nedsætter det kløen at sove i et køligt rum,”  fortsætter hun.

Kløestillinde cremer

”Nogle har også god erfaring med anti-ich cremer/-lotion. De kan købes på apoteket og på nettet,” slutter hun.

Har du spørgsmål eller brug for råd omkring din psoriasissygdom, er du velkommen til at kontakte Psoriasisforeningens rådgiver, klik herunder og læs mere om Heidi. Du finder også hendes kontaktoplysninger her. 

Psoriasis - albue

Heidi Nordahl Larsen blev uddannet sygeplejerske for 21 år siden og har de sidste 16 år været ansat som sygeplejerske på dermatologisk ambulatorium på Bispebjerg Hospital.

 

Artiklen er skrevet af Mette Vennerstrøm, kommunikationsmedarbejder, Psoriasisforeningen, og bragt i Hud & Helse 3-2022.

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.