Indhold
Nyttig viden

Frivillig på offentlige ydelser – kan man det?

Uanset hvilken type offentlig ydelse, du modtager, er det muligt at lave frivilligt arbejde. Der er dog visse regler, som det er vigtigt at kende, så du ikke risikerer at blive modregnet eller få stoppet dine udbetalinger.

Fællesskab

Det korte og glædelige svar er JA!

For folkepensionister og studerende på SU er der ingen begrænsninger for, hvornår, hvor meget og typen af frivilligt arbejde, du har mod på og energi til at kaste dig over.

For personer på kontanthjælp, integrationsydelse, sygedagpenge, førtidspension samt i fleksjob eller ressourceforløb er der forskellige ting, du dog bør være opmærksom på. En god tommelfingerregel er altid at tale med din sagsbehandler i kommunen om omfanget og typen af frivilligt arbejde, inden du går i gang.

Du kan læse mere om, hvad du specifikt skal være opmærksom på omkring frivilligt arbejde, når du modtager en af ovennævnte offentlige ydelser på Center for Frivillig Socialt Arbejdes hjemmeside her

Artiklen er skrevet af Mette Vennerstrøm, kommunikationsmedarbejder, Psoriasisforeningen, og bragt i Hud & Helse 4-2022.

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.