Et presseklip fra AvisenDanmark der viser læserbrevet med billede og overskrift.

Næstformand i medierne med læserbrev om ulighed i adgang til klimabehandling

Debatindlæg/Kommentar/Holdning

Trods lovning på det modsatte, bliver færre og færre visiteret til vigtigt behandlingsophold - det er titlen på læserbrevet, som næstformand og formand for foreningens klimabehandlingsudvalg, Lonny Andersen, har fået udgivet ved en række lokalmedier mandag den 22. november.

Læserbrevet sætter fokus på den massive ulighed i adgang til klimabehandling, der eksisterer landet over, fra region til region. Særligt i Region Syddanmark siden regionen i 2019 indførte en 2-årig forsøgsordning med centralvisitation, hvor alle psoriasispatienter sendes omkring OUH for at blive indstillet til et behandlingsophold, i stedet for at kunne vurderes og visiteres af egen hudlæge som hidtil.

Psoriasisforeningen udtrykte bekymring ved ordningen, men fik lovning på, at antallet af patienter sendt i klimabehandling ikke skulle reduceres. Ikke desto mindre er det præcis det, der er sket.

Næstformand Lonny Andersen skriver bl.a. i læserbrevet: 

Forsøgsordningen er ved at løbe ud – vi kan konkludere, at forsøget ikke giver (hvad der burde være) det ønskede resultat: At sikre lige adgang til klimabehandling i Region Syddanmark. Derfor er det tid til, at regionen tager konsekvensen og afvikler den centrale visitation med ordningens udløb.

- så den kommer tilbage til egen hudlæge, der kender patienten bedst. I et større perspektiv skal vi selvfølgelig sikre psoriasispatienter i alle regioner lige adgang til de aktuelt fire behandlingssteder, der nu engang er godkendt af Danske Regioner."

Læs hele indlægget i AvisenDanmark her.

 

Kontakt Psoriasisforeningen på telefon

+45 36 75 54 00

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.