Portrætfoto af Liselott Blixt.

Liselott Blixt formand for foreningens nye sundhedspolitiske forum

Pressemeddelelse

Det er en fremtrædende profil i dansk sundhedspolitik med en lang historik for at tage de mest oversete patientgruppers parti, der nu bliver formand for Psoriasisforeningens nyetablerede sundhedspolitiske forum. Et tiltag der skal understøtte og styrke foreningens politiske arbejde og påvirkningskraft.

Hun har været på listen over de mest magtfulde personer i det danske sundhedsvæsen. Men vigtigere har hun i årenes løb ydet en bemærkelsesværdig indsats til gavn for mennesker med psoriasissygdomme i Danmark og bl.a. banet vejen for etableringen af Nationalt Center for Autoimmune Sygdomme. 

Liselott Blixt har markeret sig som en dygtig politiker med kant, fingrene dybt i sundhedspolitikken og en særlig opmærksomhed for oversete patientgrupper og sårbare borgere. En interesse hun efter sit farvel til Folketinget nu forfølger på andre måder: 

”Efter 15 år i Folketinget valgte jeg ifm. dette valg ikke at genopstille. Det giver nye muligheder, både for at udvikle mig fagligt og dyrke nogle af mine andre interesser, men også for at forfølge mine personlige ambitioner om at forbedre vilkårene for nogle af de mest oversete patientgrupper, vi har i det her land, eksempelvis mennesker med psoriasis, en sygdom som jeg personligt har inde på livet. Derfor glædede det mig, da Psoriasisforeningen rakte ud, og det bliver spændende at se, hvad vi kan opnå via det sundhedspolitiske forum,” udtaler Liselott Blixt. 

Portrætfoto af Liselott Blixt.

Stiller uvurderlig sundhedspolitisk knowhow til rådighed

Hos Psoriasisforeningen er man begejstrede for at kunne fortsætte og styrke det gode samarbejde, foreningen i forvejen har haft med Liselott Blixt i en årrække ─ og nu i endnu højere grad kunne drage nytte af den omfattende sundhedspolitiske viden og resurser, som hun stiller til rådighed. 

”Det er en stor glæde, at Liselott Blixt har sagt ja til at blive formand for vores nye sundhedspolitiske forum. Det er uvurderligt for os at få del i den enorme indsigt, knowhow og netværk i det politiske system og sundhedssektoren fra en så toneangivende profil inden for dansk sundhedspolitik,” udtaler Sten Svensson, formand for Psoriasisforeningen, og tilføjer: 

”Som en mindre forening skal vi kæmpe for at blive hørt, og der er hård konkurrence fra de mange og især de store patientforeninger. Vi har arbejdet hårdt for vores position som det primære bindeled mellem psoriasispatienter, sundhedsfaglige og det politiske system. Men vi skal endnu tydeligere være beslutningstagernes naturlige samarbejdspartner, når det handler om psoriasis og i det større billede kroniske hudsygdomme og multisygdom,” fastslår formanden, som ser frem til at byde det kommende sundhedsudvalg og sundhedsminister velkommen. 

Det sundhedspolitiske forum, som snart vil tælle flere sundhedspolitiske eksperter, skal med Liselott Blixt i spidsen bidrage til at styrke foreningens politiske arbejde og påvirkningskraft bl.a. ved at rådgive i politiske spørgsmål, opbygning af dagsordener, sager og fremme indsatsen strategisk. Her er særligt foreningens hvidbog et omdrejningspunkt: www.psoriasis.dk/Hvidbog-UdsatogOverset

Et imponerende sundhedspolitisk CV 

Liselott Blixt nåede at sidde i Folketinget i 15 år. I næsten hele perioden som sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, hvilket gør hende til den længst siddende sundhedsordfører på Christiansborg hidtil, og fra 15-19 dertil formand for Folketingets Sundhedsudvalg. Den sidste tid i Folketinget fra februar 2022 agerede hun som løsgænger efter den turbulente udvikling i partiet. I løbet af perioden har hun fået indført handlingsplaner til mange millioner kroner og ændret lovgivning for at sikre ældre og svækkede borgeres rettigheder, kilde: Information.

Som nævnt har hun banet vejen for realiseringen af Nationalt Center for Autoimmune Sygdomme, ved at sikre bevilling til pilotprojektet på finansloven i 2018. 

Hun engagerer sig i dag fortsat i kommunalpolitik som medlem af Greve Byråd.  

 

NB. Psoriasisforeningen er fuldstændig uafhængig af partipolitiske interesser, men samarbejder gerne med alle der deler foreningens interesse i at forbedre vilkårene for de mere end 200.000 mennesker med psoriasissygdomme i Danmark. 

Kontakt

Lars Fogt Werner

Direktør
20 94 27 50

Puk Holm Hansen

Kommunikationsansvarlig
30 73 97 98

Kontakt Psoriasisforeningen på telefon

+45 36 75 54 00

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.