Få tilskud til vaccination mod lungebetændelse

Nyhed

Er du i biologisk behandling for din psoriasis eller psoriasisgigt, eller på anden medicin der nedsætter immunforsvaret? Så anbefales det at blive vaccineret mod lungebetændelse, og du kan få tilskud til vaccinationen fra Sygesikringen.

Du har større risiko for at få lungebetændelse, hvis du er i biologisk behandling, eller på anden medicin der nedsætter immunforsvaret. Derfor giver Sygesikringen tilskud til vaccination mod lungebetændelse, hvis du hører til denne eller andre udvalgte patientgrupper med forhøjet risiko, fx KOL, hjertesvigt og diabetes.

Lungebetændelse er en almindelig sygdom, som skyldes en infektion i den ene eller begge lunger forårsaget af bakterier, vira eller svampe. Den hyppigste årsag til lungebetændelse er infektion med pneumokokbakterien, og det er denne type af lungebetændelse, som vaccinen beskytter imod.

Hvis du overvejer at blive vaccineret, så kontakt din læge for at høre om mulighederne.

Hvem kan få tilskud?

En række patientgrupper har mulighed for tilskud til vaccinationen, læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Hvis du ikke er berettiget til tilskud fra Sygesikringen, er der fuld brugerbetaling for vaccinen.

Sådan bliver du vaccineret
For at få vaccinen skal du have en recept hos din læge. Dernæst skal du hente vaccinen på apoteket, hvor du samtidig vil modtage tilskuddet til vaccinen, såfremt du hører til en af de patientgrupper, der er omfattet af tilskuddet. Prisen på vaccinen ligger mellem 600-800kr.

Herefter skal du tage vaccinen med tilbage til din egen læge, hvor du vil blive vaccineret.

Vaccinen beskytter ikke mod alle undertyper af lungebetændelse, men du opnår en større beskyttelse mod at blive syg med pneumokok lungebetændelse.

Symptomer på lungebetændelse
Symptomer på lungebetændelse kan variere fra person til person, men typiske symptomer er hoste, feber og brystsmerter, der kan vare ved i flere uger eller måneder. Lungebetændelse starter ofte som en almindelig forkølelse, der forværres over nogle dage og udvikler sig. Det kan tage alt fra uger til måneder at komme sig helt ovenpå en lungebetændelse.

Har du mistanke om lungebetændelse, bør du kontakte din læge hurtigst muligt.

 

Kontakt

Landskontoret

Hovedkontor
36 75 54 00

Kontakt Psoriasisforeningen på telefon

+45 36 75 54 00

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.