Billede viser et udsnit af forsiden på Psoriasisforeningens nye hvidbog 2021. En læge tilser huden på en psoriasispatient. Hvidbogens titel fremgår: Udsat og overset: Hvordan får vi flere højrisiko-psoriasispatienter i effektiv sygdomskontrol?

Psoriasisforeningen udgiver hvidbog på Verdens Psoriasisdag 2021

Nyhed

I år markerer vi Verdens Psoriasisdag den 29. oktober med udgivelsen af en ny hvidbog på psoriasisområdet. Den kortlægger de største udfordringer i dansk psoriasisbehandling og peger på konkrete løsninger, der skal fremtidssikre behandlingen for en udsat patientgruppe, der alt for længe er blevet overset i sundhedsvæsnet.

Psoriasisområdet er massivt underprioriteret sundhedspolitisk, især sammenlignet med tilsvarende store folkesygdomme. Med hvidbogen ’Udsat og overset’ tilskynder Psoriasisforeningen, at der gøres noget nu for en udsat patientgruppe, som alt for længe er blevet overset.

Ventetider på gennemsnitligt 121 dage, nogle steder op imod et halvt år, manglende kroniske forløb og fravær af organisering, der sikrer den fornødne tværfaglige behandling — er nogle af de store udfordringer i dansk psoriasisbehandling, der er med til at gøre de i forvejen udsatte og oversete psoriasispatienter til højrisiko-patienter, fremgår af det hvidbogen.

Udfordringerne på psoriasisområdet peger på det bydende behov for en National Psoriasishandlingsplan med konkrete forløbsprogrammer - der skal sikre flere med psoriasis tidligere sygdomskontrol via lige adgang til individualiserede, tværfaglige behandlingsforløb.

Du kan nu finde hvidbogen på vores hjemmeside, følg linket her

Hvidbogen udgives på Psoriasis-Topmøde 29. oktober

Hvidbogen præsenteres på Verdens Psoriasisdag fredag den 29. oktober til Psoriasis-Topmøde, bogstaveligt talt - på toppen af Mærsk Tower, 15. sal, i København. Her har foreningen inviteret medlemmer og interessenter på psoriasisområdet til at sætte udfordringerne fra hvidbogen under lup, se program her. 

På topmødet giver politikere, patienter og sundhedsfaglige deres perspektiver på dansk psoriasisbehandling og de løsninger, der må og skal findes – nu og ikke om 10 år. Topmødet livestreames via facebook, så man også kan se med hjemmefra. 

TILMELD DIG allerede nu via linket her – så får du en notifikation, når live-sendingen starter.

Har du ikke en facebook-bruger, så optager vi udsendelsen, som du efterfølgende vil kunne tilgå via vores medlemsunivers. Udsendelsen vil også være tilgængelig som video på vores facebook-side efterfølgende.

Gør en vigtig forskel

Psoriasisforeningen kæmper for at forbedre vilkårene for alle med psoriasis i hud og led i Danmark og deres pårørende. Blandt andet fremmer foreningen viden, forskning og behandling, yder hjælp via vores rådgivningslinje og samarbejder med politikere og sundhedsprofessionelle om målrettede indsatser, der skal sikre alle med psoriasis et godt liv.

Men vi kan ikke gøre det uden dig. Som privat forening er vi afhængige af bidrag fra privatpersoner, og der er hårdt brug for støtte til psoriasis-sagen, som ikke får samme fokus som andre store folkesygdomme.

Hvert et bidrag gør en vigtig forskel - støt psoriasis-sagen i dag, fx med 150 kr. til MobilePay 46 821, skriv 'støt' som kommentar.

...

Støt op og hjælp os med at sætte psoriasis på dagsordenen!

Sammen med udgivelsen af hvidbogen gennemfører Psoriasisforeningen en presseindsats og en digital kampagne med fire korte animationsfilm, der destillerer hvidbogens hovedpointer og de udfordringer, den kortlægger - og samtidig linker ind til download af hvidbogen. 

Del gerne hvidbogen, følg vores kanaler, ’like’ vores opslag og del pressehistorierne, der kommer. Og tag os gerne med @PsoriasisDK. Jo flere vi står sammen, jo større gennemslagskraft får vi.

Det er og jer med psoriasis, der kan vise politikerne, hvorfor vilkårene for mennesker med psoriasis i hud og led skal forbedres, nu og ikke om 10 år. Vi håber derfor, I vil hjælpe med at sætte maksimal fokus på psoriasis-sagen i anledning af Verdens Psoriasisdag og de næste uger, hvor kampagnen løber. 

Med udgivelsen af hvidbogen kæmper Psoriasisforeningen ufortrødent videre for at sætte psoriasis på den sundhedspolitiske dagsorden og realisere de løsninger, der skal sikre flere et godt liv med psoriasis og psoriasisgigt.

 

Kontakt Psoriasisforeningen på telefon

+45 36 75 54 00

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.