Psoriasisforeningen stiller sig kritisk over for såkaldt mirakelkur for psoriasis

Lægemiddelinfo

På de sociale medier cirkulerer i øjeblikket en artikel om en såkaldt kur mod psoriasis. Psoriasisforeningen afviser dog, at det pågældende lægemiddel kan karakteriseres som en reel kur.

Det omtalte biologiske lægemiddel ixekizumab, som i første omgang på det amerikanske marked har fået navnet Taltz, skal anvendes til patienter med moderat-svær psoriasis. Præparatet virker ved at standse de hvide blodlegemers angreb på kroppen, akkurat som eksisterende biologiske lægemidler der i øjeblikket findes på markedet.

Psoriasisforeningen er meget positiv over for nye veldokumenterede behandlingsalternativer til gavn for de 165.000 mennesker med psoriasis i Danmark. Men det omtalte biologiske lægemiddel afhjælper kun psoriasis, så længe lægemidlet anvendes.

Derfor er der altså ikke tale om en mirakelkur, som der i artiklen lægges op til (læs artiklen: Vidundermiddel kurerer psoriasis), men en behandling af symptomer - igen som de øvrige biologiske lægemidler, der i forvejen anvendes til moderat-svær psoriasis, ligesom det som andre biologiske lægemidler har bivirkninger.

Læser man den originale forskningsartikel fra The New England Journal of Medicine, som der refereres til i ovennævnte artikel, står der ikke noget om en kur. Læs artiklen her.

Som nævnt i seneste nummer af medlemsbladet "Hud og Helse" kan det nye lægemiddel inden for de kommende måneder ordineres til de første danske psoriasispatienter af specialister på én af de 5 dermatologiske afdelinger i Danmark (Århus, Odense, Roskilde, Bispebjerg og Gentofte).

For yderligere information kontakt direktør for Psoriasisforeningen, Lars Werner på lw@psoriasis.dk.

 

Emne

Kontakt

Lars Fogt Werner

Direktør
20 94 27 50

Kontakt Psoriasisforeningen på telefon

+45 36 75 54 00

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.