telefondame

Patientforening giver alle medlemmer et ensomhedsopkald

Covid-19

”Hej, det er Martin fra Psoriasisforeningen. Jeg ringer faktisk bare til dig for at høre, hvordan du har det?” Nogenlunde sådan lød indledningen til de mere end 2000 opkald til mennesker med psoriasis i hud og led, som Psoriasisforeningen har ringet til.

COVID19-pandemien har været over os siden marts og den vil være blandt os en rum tid endnu. Derfor har Psoriasisforeningen besluttet, at den vil ringe til samtlige sine medlemmer for at få en snak om hvordan den enkelte har det, i en tid hvor mange må selvisolere sig fordi de er i en sårbar gruppe. Mennesker med psoriasis, især hvis de er over 60 år, eller har alvorlige følgesygdomme, er i risiko for at få et sværere sygdomsforløb hvis de skulle blive smittet med COVID19.

Psoriasisforeningen fik hjælp af firmaet All Ears til at lave rundringningen og herfra lyder det fra direktør Emil Utzon, ”Medlemmerne har været meget glade og overraskede over at blive ringet op, og så endda med et så nobelt formål som for at spørge til deres velbefindende og oplyse dem om hvordan Psoriasisforeningen kan hjælpe dem. Folk har virkelig været imponerede over at en patientforening gør det, og har været meget søde og rare at tale med”. I forhold til den aktuelle pandemi, siger Emil Utzon videre, ”Medlemmerne har for størstedelens vedkommende været trygge, fordi de har følt sig velinformeret af myndigheder og Psoriasisforeningen, om de forholdsregler man skal tage som kroniker”.

Det glæder foreningens formand Sten Svensson, ”Da Danske Handicaporganisationer med deres økonomiske støtte gav os muligheden for at igangsætte dette projekt, var jeg ikke et sekund i tvivl. Vi skal være der for medlemmerne, specielt når det er vanskelige tider. Og at få den tilbagemelding fra medlemmerne som vi har fået, gør mig utrolig glad og stolt. Det bekræfter at civilsamfundet spiller en helt afgørende rolle i menneskers trivsel.”
Psoriasisforeningen har beslutte at følge op på den succesfulde rundringning med en række af webinarer og podcasts i hele efteråret og med en række aktuelle emner relateret til COVID19-pandemien.

Kontakt Psoriasisforeningen på telefon

+45 36 75 54 00

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.