Billede viser et undersøgelsesrum ved den nye dermatologiske afdeling på AAUH, et klassisk lægekontor med kontorplads, stol til patient og en vinduer med flot udsigt over byen i baggrunden.

Undersøgelsesrum ved AAUHs nye dermatologiske afdeling i nyindrettede lokaler i toppen af medicinerhuset.

Nu kan psoriasispatienter i Nordjylland få biologisk behandling ved AAUH

Nyhed

Nu kan patienter med psoriasis i Region Nordjylland få kortere vej til deres biologiske behandling. Den dermatologiske afdeling på Aalborg Universitetshospital (AAUH) er endelig blevet godkendt til at varetage behandlingen, en sag som Psoriasisforeningen har presset på for i længere tid.

Hidtil har de nordjyske patienter, som er ordineret biologisk behandling mod psoriasis, måttet til Region Midt for at modtage behandlingen. Et eksempel på den ulighed i adgang til psoriasisbehandling landet over som Psoriasisforeningen arbejder for at udligne. Men nu har Sundhedsstyrelsen godkendt den dermatologiske afdeling på Aalborg Universitetshospital til at kunne varetage biologisk behandling. 

”Vi er taknemmelige for, at Psoriasisforeningen har støttet op om indsatsen for at få denne behandlingsmulighed til Region Nordjylland. Vi havde de første patienter i starten af marts 2022, og vi er nu i gang med at hjemtage de nordjyske patienter fra Region Midt. Vi vil gerne sikre, at de patienter, der lige nu får behandlingen i Århus, bliver opmærksomme på, at de kan kontakte afdelingen med henblik på overflytning,” siger Maiken Glud Dalager, ph.d. og leder af afdelingen for Hud- og Kønssygdomme ved Aalborg Universitetshospital. 

For Psoriasisforeningen er det afgørende, at patienter med psoriasissygdomme i hele landet har lige adgang til udredning og behandling, forklarer direktør Lars Werner: 

”Derfor har det stor betydning, at det er lykkedes at få behandlingen op til de nordjyske psoriasispatienter, så de nu kan modtage den i deres egen region. Det kan være en unødig byrde endda uoverskueligt at skulle til en anden landsdel med jævne mellem for at få behandling, og der er stadig udfordringer ift. adgang til behandling landet over, ikke mindst biologisk behandling. Derfor arbejder Psoriasisforeningen bl.a. for, at visitering og igangsættelse af biologisk behandling kan udbredes til speciallægepraksis, som Dansk Dermatologisk Selskab også bakker op om.” 

Kan endelig markere officiel åbning

Afdelingen har været under opbygning, siden det blev besluttet at oprette en dermatologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital, og den i første omgang blev etableret i 2018. Der har været nogle udskiftninger og flytning siden da, men nu er afdelingen godt etableret, vokset til ca. 30 ansatte og har fundet sin endelige placering i nyindrettede lokaler i toppen af medicinerhuset.

Også til dels på grund af corona, har man derfor endnu ikke haft en egentlig indvielse af afdelingen. Derfor har AAUH valgt at markere en officiel åbning den 3. juni i forbindelse med afholdelsen af et videnskabeligt symposium.

”Vi er utrolig glade for og stolte af vores nye afdeling. Med den nye afdeling kan langt de fleste nordjyske borgere nu behandles her i regionen, og der er allerede etableret flere samarbejder med de øvrige hospitalsafdelinger i regionen, således at vi kan sikre et samlet behandlingsforløb,” siger Maiken Dalager.

Følg linket i boksen for at få mere information om at blive overflyttet. 

Emne

Kontakt Psoriasisforeningen på telefon

+45 36 75 54 00

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.