Fra 1. juli kan patienter med svær psoriasisgigt få 50 procent i tilskud til fodterapi

Nyhed

Tilskuddet gives til patienter med svær psoriasisgigt til relevante behandlinger hos en fodterapeut, f.eks. pasning af negle, forebyggelse af sår og sårbehandling.

I april blev en ny tilskudsordning vedtaget via Satspuljeaftalen, der giver psoriasisgigt-patienter mulighed for tilskud til fodterapi, en sag som Psoriasisforeningen i en årrække har kæmpet for i fællesskab med Gigtforeningen. 

Patienter med svær psoriasisgigt har ofte begrænset eller helt tabt funktionsevne. Deres behov for fodterapi kan derfor sidestilles med det behov, som patienter med leddegigt har. Men hvor patienter med leddegigt er berettiget til tilskud til fodterapi, har det indtil nu ikke været tilfældet for patienter med svær psoriasisgigt.

Den ny tilskudsordning giver fra 1. juli 2018 patienter med svær psoriasisgigt 50 procent af behandlingsprisen i tilskud.

I første omgang løber den ny tilskudsordning i perioden 2018-2021.

Hvordan får man tilskud?

Det er ifølge Danske Fodterapeuter den praktiserende læge, der vurderer, hvornår en patient med psoriasisgigt kan få en henvisning til fodterapi, ud fra denne definition:  

Svær psoriasisgigt medfører begrænset eller tabt funktion i ben og arme, hvor kun få eller ingen sædvanlige arbejdsopgaver klares og hvor patienten har nedsat evne til selvhjælp, og som følge heraf ikke kan varetage egen fodpleje. 

Læs mere på Danske Fodterapeuters hjemmeside.

 

Emne

Kontakt

Landskontoret

Hovedkontor
36 75 54 00

Kontakt Psoriasisforeningen på telefon

+45 36 75 54 00

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.