Billedet viser scenen ved forskerdysten 1. april, hvor professor Lars Iversen udnævner Thomas Emmanuel som Danmarks bedste, yngre psoriasis-forsker og overrækker prisen.

Kan huden glemme psoriasis

Foredrag
17 april 2023

Ny forskning tyder på, at hudceller kan bringes til at glemme alt om psoriasis, når et udbrud er slået ned. Kom og hør mere om forskningsprojektet, som Danmarks bedste yngre forsker præsenterer for os.

Thomas Emmanuel vandt i april 2022 Psoriasisforeningens forskningsfonds konkurrence og titlen “Danmarks bedste yngre forsker“ for sit arbejde med at undersøge, om hudens “huskeceller“ kan bringes til at glemme alt om psoriasis. Hvis det lykkes, så er vejen banet for at undgå psoriasis i fremtiden.

Ganske vist er Thomas Emmanuels forskning på et meget indledende stadium, men de første resultater har vakt opsigt - også i udlandet. Udgangspunktet er, at huskecellerne tror, at psoriasis er deres “normal-tilstand“, og derfor kommer der nye psoriasisudbrud hele tiden.

Hvis huskecellerne kan bringes til at glemme denne falske normaltilstand, så kan psoriasis standses. Foreløbig er det ønsketænkning, men i fremtiden kan yderligere forskning forhåbentlig give viden, der kan bruges i behandlingen.

Til forskerkonkurrencen havde Thomas Emmanuel kun syv minutter til at fortælle om sit projekt. Denne gang har vi god tid til at få detaljerne med og stille spørgsmål.

Du kan læse mere om Thomas Emmanuel i denne pressemeddelelse som foreningen udsendte i 2022 i forbindelse med 

Billedet viser scenen ved forskerdysten 1. april, hvor professor Lars Iversen udnævner Thomas Emmanuel som Danmarks bedste, yngre psoriasis-forsker og overrækker prisen.
Pressemeddelelse

For første gang i verden blev der dystet i psoriasis-forskning ved Århus Rådhushal, da fem unge forskere konkurrerede om den ærefulde titel som ’Danmarks bedste, yngre psoriasis-forsker’ i anledning af Psoriasis Forskningsfondens 40 års jubilæum. Alle de nominerede præsenterede visionære projekter med stort potentiale, men det blev forskeren bag et projekt om huskeceller, der løb med titlen.

Holde i hånd

Få indflydelse, eksklusive tilbud og rabatter og støt forskningen

Emne

Information

Sted
Frivillighedscenteret, Fredericia, Dronningensgade 97 B, Indgang A, Fredericia. Frivillighedscenter har til huse i Fredericias Sundhedscenter (tidligere sygehus).
Tidspunkt
Kl. 18.00-20.00
Tilmelding
Du kan tilmelde dig herunder. Tilmeldingsfristen er senest den 13. april 2023 kl. 18.00.
Pris
Det er gratis at deltage - tilmelding er dog nødvendig iht. forplejning. Max 50 deltagere - så "først til mølle"

Kontakt

Ruddy Hvilsted

20 93 12 11

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.