mikroskop

Århus: Kan kunstig intelligens være til nytte for psoriatikere?

Foredrag med forsker
13 november 2023

Forskning er forudsætning for at give psoriasispatienter en bedre behandling. Kredsen sætter derfor i den kommende sæson mere fokus på forskningen.

Psoriasisforeningens egen forskningsfond fejrede sidste år sit 40 års jubilæum med en stor forskerdyst i Århus. Kredsen markerer fondens indsats gennem de 40 år med et særligt fokus på forskningen i 2023-24. Uden de ild sjæle, forskerne er, kommer der ikke en bedre forståelse for psoriasis og nye og bedre behandlinger.

Til november får vi besøg af Kenneth Thomsen, der også deltog i forskerdysten. Han forsker i anvendelsen af kunstig intelligens i forhold til patienterne. Den kunstige intelligens (artificial intelligence, AI) er blevet meget omtalt det seneste, ikke mindst på grund af chatGPT, der kan indhente og bearbejde data og skrive eksamensopgaver, så det ikke er til at se, at den studerende aldrig har sat så meget som et komma i opgaven.

Brugen af kunstig intelligens er ikke længere fagre nye verden, den er her allerede og vil udvikles i de kommende år. I vores verden kan den også komme til at gøre nytte og blandt andet hjælpe med at stille de rigtige diagnoser.

"Kunstig intelligente løsninger kommer tættere på lægernes kliniske hverdag", siger Kenneth Thomsen, "men hvordan bliver fremtidens diagnostik og sygdomsovervågning for patienter med psoriasis? Det er vigtige spørgsmål at skaffe svar på".

I Kenneth Thomsens projekt undersøges de aktuelle tendenser for kunstig intelligens til patienter med hudsygdomme, hvorledes teknologi kan hjælpe psoriasispatienterne, og hvordan man sikrer en patientcentreret udvikling uden at gå på kompromis med patientsikkerheden.

Holde i hånd

Få indflydelse, eksklusive tilbud og rabatter og støt forskningen

 

Emne

Information

Sted
Marselisborgcentret, Evald Krogs Gade 9, 8000 Århus C.
Tidspunkt
Det sker den 13. november 2023, kl. 19.00-21.00.
Tilmelding
Tilmelding senest 8/11 2024 til Bente på telefon 22 97 84 31, gerne på sms eller til Anette på mail anj@psoriasis.dk eller i formularen herunder.
Pris
Det er gratis at deltage.
Bemærkninger
Bemærk nyt vejnavn for Marselisborgcentret, men vi mødes samme sted som før.

Kontakt

Anette Nørskov Jensen

Kredsformand, Århus
30 12 89 64

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.