Århus: Hvad betyder tarmfloraen for psoriasisgigt

Foredrag om forsker
7 marts 2024

For syv år siden blev der sat ordentligt skub i debatten omkring tarmfloraen og “transplantation“ af fæces. Muligheden for at få transplanteret god tarmflora fra andre mennesker vakte både opsigt og debat. Kunne det nu også nytte?

Diskussionen i Psoriasisforeningen fortsatte og blev mixet med debatten omkring hvad der er sund kost for en psoriasispatient. Nogle holdt sig strengt til anti inflammatorisk kost, mens andre forsøgte sig med noget andet med udgangspunkt i, at de gode bakterier i tarmen skulle “forkæles“ og bidrage til et bedre liv.

Tarmfloraens betydning dukker op med jævne mellemrum, så vi har bedt læge og forsker Maja Kragsnæs, Reumatologisk afdeling, Odense Universitetshospital, om at komme tilbage og give os en opdatering på, hvordan det egentlig ser ud med tarmbakteriernes indflydelse nu.

Maja, der tidligere har fået støtte af Psoriasisforskningsfonden undervejs i sin forskning, lancerede netop sin forskning i tarmfloraen ved et foredrag i Århus for syv år siden, og vi har bedt hende om at fortælle om: Spiller bakterier og andre mikrober i vores mavetarmsystem en rolle for udviklingen og forløbet af psoriasisgigt? Kan de påvirke effekten af methotrexat og anden immundæmpende medicin?

Bliv opdateret på den nyeste viden inden for sammenhængen mellem psoriasisgigt og tarmbakterier samt hør mere om den aktuelle forskning i fæces-transplantation og andre behandlinger, der kan påvirke miljøet i vores tarme. Det bliver spændende at høre, hvor me get viden forskningen har bragt for dagen.

Holde i hånd

Få indflydelse, eksklusive tilbud og rabatter og støt forskningen

 

Emne

Information

Sted
Marselisborgcentret, Evald Krogs Gade 9, 8000 Århus C.
Tidspunkt
Torsdag, den 7. marts 2024 kl. 19.00-21.00.
Tilmelding
Tilmelding senest 4/3 2024 til Bente på telefon 22 97 84 31, gerne på sms eller til Anette på mail anj@psoriasis.dk eller i formularen herunder.
Pris
Det er gratis at deltage.
Bemærkninger
Bemærk nyt vejnavn for Marselisborgcentret, men vi mødes samme sted som før.

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.