Vaccination

Vaccinationsprogram efteråret 2024

Sundhedsstyrelse

Ligesom tidligere år anbefaler Sundhedsstyrelsen at blive vaccineret mod influenza og covid-19, hvis du er over 65 år eller lider af en kronisk sygdom, som gør, at dit immunforsvar er dårligere rustet til at nedkæmpe influenzasygdomme. Alle førtidspensionister bliver desuden tilbudt gratis vaccination mod influenza.

Er du fyldt 65 år, kan du bestille tid til vaccination, når du i løbet af september får en invitation i Digital Post. Er du under 65 år og i særlig risiko for et alvorligt sygdomsforløb med influenza eller covid-19, kan du bestille tid fra den 26. september. Du kan bestille din tid her 

Vær opmærksom på, at vaccinationer i år foregår i regionale vaccinationscentre og hos Danske Lægers Vaccinations Service, men altså ikke som de foregående år på apoteket.

I herunder kan du se, hvilke personer under 65 år, som af Sundhedsstyrelsen anbefales at få den gratis vaccine mod influenza og coved-19:

Personer med kronisk sygdom, herunder:

  • Personer med kroniske lungesygdomme
  • Personer med hjerte- og karsygdomme (undtaget isoleret, velreguleret forhøjet blodtryk)
  • Personer med diabetes 1 eller 2 (sukkersyge)
  • Personer med medfødt eller erhvervet immundefekt, fx personer med immunglobulindefekter, organ- eller stamcelletransplantation, kræft i behandling med kemoterapi eller personer i anden immundæmpende behandling
  • Personer med påvirket respiration på grund af nedsat muskelkraft
  • Personer med kronisk lever- eller nyresygdom
  • Personer med andre kroniske sygdomme, hvor tilstanden medfører, at influenza eller covid-19 udgør en alvorlig sundhedsrisiko, fx personer med alvorlig reumatologisk sygdom, alvorlig neurologisk sygdom, korttarmssyndrom

Personer med svær overvægt (BMI>35)

Personer med andre alvorlige sygdomme eller tilstande, som medfører, at influenza eller covid-19 udgør en alvorlig sundhedsrisiko, fx personer med svær psykisk lidelse, Downs syndrom eller svært misbrug.

Gravide i 2. eller 3. trimester

Personer i samme husstand som personer med medfødt eller erhvervet immundefekt eller børn i øget risiko for alvorlig influenza eller covid-19

Vaccination af børn under 18 år med kronisk sygdom sker efter lægelig vurdering og rådgivning. For covid-19 sker vurderingen altid ved speciallæge i pædiatri. Kun få børn har behov for sæsonvaccination mod covid-19 og/eller influenza.

Der er mulighed for hjemmevaccination for borgere, som grundet enten fysiske eller psykiske udfordringer ikke kan forlade eget hjem ej heller med ledsagelse. Er du svært immobil og inden for målgruppen, vil hjemmeplejen visitere dig til vaccination. Ellers skal du kontakte din region. 

Læs mere på Sundhedsstyrelsen hjemmeside

 

Kontakt

Psoriasisforeningen

Telefontid mandag-fredag mellem kl. 10.00-14.00.
36 75 54 00

Kontakt Psoriasisforeningen på telefon

+45 36 75 54 00

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.