Familierådgiver

Familierådgiver

NYHED: Vi har fået en familierådgiver, hun hedder Pernille Hecht, og er uddannet cand.pæd. i pædagogisk psykologi, og er ny rådgiver for familier, hvor børn og unge er psoriasisramte.

Pernille har selv psoriasis tæt inde på livet, da hendes datter fik psoriasis som toårig. Hendes personlige erfaringer gør, at hun kan relatere til, hvordan psoriasis ikke kun påvirker den psoriasisramte, men hele familien.

Pernille har flere års erfaring i arbejdet med børn og unge i særligt udsatte positioner samt med forældrerådgivning.

”Jeg har kendskab til, hvilken betydning fællesskaber har for børn og unges trivsel. Det skaber betydning for kroppens måde at fungere på, hvis børn eller unge af den ene eller anden grund ikke er i trivsel. Børn og unge, som har psoriasis, kan have bekymringer om, hvad andre tænker om dem. De kan have tankemylder og være på massivt overarbejde, som skaber overbelastede nervesystemer. Et overbelastet nervesystem skaber sammenhæng med inflammatoriske tilstande i kroppen, hvilket får betydning for opblusning - og nye udbrud af psoriasis,” fortæller Pernille.

”Jeg har erfaringer med børn og unge som af forskellige årsager er overbelastede i deres nervesystemer. Et brækket ben kan have behov for aflastning i en kørestol. Ingen stiller spørgsmål omkring en kørestol som et hjælpemiddel til et brækket ben. Det kan være sværere at få øje på, hvordan en stresset krop, der påvirker kroppens autoimmune system og dermed også barnets psoriasis, kan aflastes,” fortsætter hun.  

Pernille tilbyder faglig rådgivning til forældre eller pårørende som har børn eller unge med psoriasis. Det kan være konkrete råd til, hvordan man fx kan hjælpe barnet med indsmøringer uden magtkampe, anerkende deres hudsygdom uden at gøre det sygeligt og forståelse for, hvordan barnets eller den unges omgivelser kan medvirke til at være en trigger for udbrud.

”Det kan opleves frustrerende og svært at stå med sådanne problematikker alene. Jeg tilbyder at være nysgerrig sammen med jer - om hvad næste skridt kan være for at hjælpe barnet eller den unge,” forklarer hun.

For familiefaglig rådgivning for børn op til 18 år, forældre og pårørende kan Pernille Hecht kontaktes på telefon 92 15 06 68 eller på mail familieraadgiver@psoriasis.dk

 

Kontakt

Pernille Hecht

Pernille Hecht

Familierådgiver, cand.pæd. i pædagogisk psykologi
92 15 06 68

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.