Mundbind til beskyttelse mod smitte/sygdom, påtrykt ordene covid-19.

Udrulning af vacciner

Covid-19

Sundhedsstyrelsen planlægger, at det skal være den praktiserende læge, eller den behandlingsansvarlige læge på sygehus, der visiterer til coronavaccine.

Det er Psoriasisforeningen glade for. Vi har, i regi af HudSagen, som ud over Psoriasisforeningen, også tæller Colitis-Crohn Foreningen, Foreningen for Rygsøjlegigt og Morbus Bechterew, Foreningen af Unge med Gigt (fnug) og Patientforeningen HS Danmark, tidligere rettet henvendelse til Sundhedsstyrelsen omkring visitering til vaccine.  

Der var fra start lagt op til, at det var den praktiserende læge, der skulle visitere patienter til vaccine, hvis ikke man, ud fra alder og bopæl, såsom plejehjem, var blevet tilbudt en vaccine.

Hudsagen repræsenterer omkring 400.000 patienter, hvoraf en del er i behandling med immundæmpende medicin, og derfor er inkluderet i risikogruppen, for folk der har øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19. Patienter, som vil blive tilbudt en vaccine som nogle af de første. Men mange af disse mennesker i behandling i sygehusregi, er i øvrigt velbehandlede, og er derfor ikke i tæt kontakt med deres praktiserende læge. Derfor frygtede vi, at en del patienter ville blive ”glemt”, og ikke få tilbuddet om vaccine. Det ser heldigvis ud til at, det bliver den behandlingsansvarlige læge der visiterer, og i Hudsagen følger vi naturligvis op på dette.

Hvis du mener du tilhører en risikogruppe, anbefaler vi, at du kontakter din behandlingsansvarlige læge, hvad enten det er på sygehus eller almen praksis.

Du kan læse mere om udrulningen af vacciner på Sundhedstyrelsens hjemmeside

 

HudSagen – alliancen for kroniske hudsygdomme.

Kontakt Psoriasisforeningen på telefon

+45 36 75 54 00

Støt os

40.000
Børn og unge lider af psoriasis

Vi har brug for din støtte så vi kan bryde tabuer, hjælpe de unge og stoppe udviklingen

100 200 300 400 500

Bliv medlem

Meld dig ind i dag, og få adgang til alle fordelene med det samme.
Som medlem af Psoriasisforeningen støtter du en forening som kæmper  for bedre vilkår og livskvalitet for mennesker med psoriasis i hud og led, og deres pårørende.